joi, 04 iunie 2020

Buzoienii vor circula gratis cu autobuzul de sărbători

Timp de şase zile din perioada sărbătorilor de iarnă, locuitorii municipiului Buzău vor circula gratuit cu autobuzele Trans Bus. Conform primarului Constantin Toma, gratuitatea la transportul public va fi valabilă în zilele de 23, 24 şi 25 decembrie, respectiv 30, 31 decembrie şi 1 ianuarie. Primarul a mai anunţat că această măsură se va concretiza după ce Consiliul Local va vota, pe 17 decembrie, o hotărâre în acest sens. ,,Înţelegem să avem un trafic mai redus (al autovehiculelor proprietate personală, n.r.) atu­nci, dat fiind că oamenii circulă mai des, la cumpărături sau pentru multe alte activităţi în pregătirea Crăciunului şi Anului Nou”, a precizat Toma.

El spune că rezultatele financiare ale operatorului municipal de transport în comun permit ca, timp de şase zile, Trans Bus să nu încaseze niciun leu: ,,Şi în acest moment plătim subvenţie, dar s-a micşorat, aşa cum ştiţi, şi au crescut foarte mult încasările, cam de zece ori faţă de ce era înainte; de la 1,8 miliarde (lei vechi, n.r.) s-a ajuns acum 13-14 miliarde (lei vechi, n.r.) încasări lunare. Este un lucru bun, în continuare încercăm să ducem acest transport spre toate localităţile din jurul Buzăului, astfel încât să avem mai mulţi oameni la muncă aici, mai mulţi elevi care, cel puţin cei din liceele tehnologice, să revină la muncă aici, în economia buzoiană care lucrează destul de bine”, a mai spus primarul Constantin Toma.

1 COMENTARIU

  1. trebuie subventionat transpotul in comun, acum daca ma duc cu masina in piata eu sotia si copilul dus intors dau 12 lei la autobuz iar cu masina ma costa 8 lei…concluzia la Buzau este mai scump biletul ca la Bucuresti.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!