luni, 01 iunie 2020

Buzoienii, invitaţi să participe la campania de donare de sânge de la Spitalul Judeţean

Buzoieni sunt invitaţi, în zilele de 12 şi 13 iunie, să se alăture cadrelor medicale din Spitalul Judeţean şi să participe la campania de donare de sânge intitulată „NUMAI ÎMPREUNĂ PUTEM SALVA! ARATĂ CĂ ÎŢI PASĂ, DONEAZĂ!”.

Astfel, cei care doresc să doneze sânge se pot prezenta, marți și miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, secţia Urologie, etaj II, camera I, începând cu ora 8,00. „Zilnic, mii de pacienţi din spitale au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supravieţui. Cu toate acestea, de cele mai multe ori ne gândim să donăm sânge doar atunci când cineva drag are nevoie sau când auzim despre o situație limită. De fapt, nevoia de sânge este una constantă. Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, organizează, în zilele de 12 şi 13 iunie 2018, o campanie de DONARE DE SÂNGE intitulată NUMAI ÎMPREUNĂ PUTEM SALVA! ARATĂ CĂ ÎŢI PASĂ, DONEAZĂ!, campanie care se adresează personalului medical, şi nu numai”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Spitalului Judeţean Buzău.

Cine poate dona

Organizatorii  îi informează pe buzoieni că, pentru a deveni  donator de sânge, trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Mai exact, la donare sunt aşteptate persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani, care au o greutate peste 50 de kilograme, care nu au suferit o intervenţie chirurgicale în ultimele șase luni, care nu au consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 24 de ore înaintea donării. De asemenea, donatorii trebuie să nu fi avut una din următoarele boli: hepatită, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele sau miopie peste 6 dioptrii. De asemenea, donatorii nu trebuie să aibă parteneră sau partener care să fi fost diagnosticată cu hepatită cronică de tip B şi C. De altfel, va exista şi un triaj medical în care se va decide dacă o persoană este sau nu aptă pentru donare.

Ce beneficii au cei care donează

În comunicatul Spitalului Judeţean de Urgenţă se arată că buzoienii care vor dona sânge vor putea beneficia de analize gratuite: RH; Grupa sangvină; Hepatita B, C; HIV (SIDA); HTLV (leucemie); VDRL (sifilis); ALT (probe hepatice), hemoleucogramă. De asemenea, donatorii vor beneficia de o zi liberă la muncă, în cazul angajaţilor cu carte de muncă. Cei care vor veni din alte localităţi vor beneficia de decontarea transportului de la domiciliul prevăzut în actul de identitate la sediul de donare, pentru donatorii din mediul rural. Și nu în ultimul rând, donatorii primesc şapte bonuri de masă, în valoare de  66,99 lei fiecare.

loading...
error: Content is protected !!