Actualitate

Buzoienii, invitați la „Cină pe Întuneric”, eveniment caritabil destinat unei aplicații mobile pentru nevăzătorilor

Promotoare a unor evenimente cu totul speciale, menite să ducă la dezvoltarea comunității locale, Fundația Comunitară Buzău lansează luna aceasta un nou proiect inedit, în premieră pentru județ. Fundația a strâns până acum fonduri pentru realizarea unei platforme educaționale pentru școlile buzoiene, pentru un festival-școală de film documentar și un proiect pentru creșterea câinilor utilitari. Acum, aceeași fundație organizează un eveniment caritabil cu totul inedit.

Este vorba despre „Cina pe Întuneric”, găzduită pe 28 iulie, de la ora 20,30, la restaurant NORMA Fine Wines & Dining, de pe Bulevardul „N. Bălcescu”, un eveniment tip experiență, unic în Buzău, cu o latură caritabilă.

Cină în beznă totală, servită de chelneri nevăzători

„Cina pe Întuneric” este un eveniment în cadrul căruia participanții iau cina în beznă totală. Aceasta este o experiență menită să activeze simțurile, să le arate o altfel de lume pentru câteva ore și să finanțeze un proiect special pentru nevăzători.

Inventat în 1999 de un călugăr din Elveția, conceptul de Cină pe Întuneric este o ocazie unică de a experimenta, măcar pentru câteva ceasuri, viața unui nevăzător. În plus, această experiență activează simțurile, oferă o altă perspectivă asupra mâncă­rurilor degustate și ascute auzul, capacitatea de concentrare și de empatie.

Pentru prima dată în Buzău, acest tip de experiență este pus la cale de Fundația Comunitară Buzău în colaborare cu un Grup de Inițiativă al unor nevăzători și cu sprijinul NORMA Fine Wines & Dining. Chelnerii sunt de asemenea nevăzători și asigură o experiență cât mai plăcută și sigură în beznă totală.

AutoBuz, o aplicație realizată de un nevăzător   

O parte dintre fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi destinate realizării unei aplicații pentru telefonul mobil, realizată de un nevăzător pentru nevăzători și nu numai. Ștefan Moisei, unul dintre nevăzătorii din Grupul de Inițiativă, este programator, și dorește să creeze o aplicație pe telefon, AutoBuz, pentru buzoieni, care să ofere în timp real informațiile disponibile despre rutele autobuzelor și timpul de așteptare. Pentru că atunci când îți lipsește văzul, transportul public în Buzău e o provocare. Aplicația mobilă va fi utilă tuturor buzoienilor și mai ales nevăzătorilor.

 

„Meniul serii este prestabilit și conține un aperitiv, un fel principal și un desert. Împreună cu costurile organizării evenimentului, experiența de a cina pe întuneric costă 70 de lei. Pentru a finanța împreună dezvoltarea aplicației, Grupul de inițiativă are nevoie de 2.000 de lei și acces la datele GPS ale autobuzelor din Buzău. Donația minimă recomandată este de 50 de lei de persoană, dar participanții sunt încurajați să contribuie cu orice sumă sau ajutor suplimentar”, se arată în comunicatul Fundației Comunitare Buzău.

 

Rezervările la „Cina pe Întuneric” de pe 28 iulie 2019 se pot face pe pagina evenimentului, de pe pagina de Facebook a Fundației Comunitare Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker