Cultură

Buzoienii, invitați la „Chirița în provinție”, o premieră a Teatrului „George Ciprian”

Teatrul „George Ciprian” pregătește o nouă premieră.  Este vorba despre spectacolul „CHIRIȚA ÎN PROVINȚIE”. Premiera spectacolului va avea loc pe data de 24 septembrie, de la ora 18.00.

Regia îi aparține lui Daniel Bucur, iar din distribuție fac parte actorii Cristi Martin (Coana Chirița), Adrian Păduraru (Monsiu Șarl), Iulian Ilinca (Guliță), Maria Grosu (Luluța), Vlad Gălățianu (Leonaș), Pavel Bârsan (Grigori Bârzoi), Diana Bagdasar(Safta) și Radu Pavel(Ion). Spectacolul va avea și acompaniament pian live – Răzvan Apetrei.

„Chirița în provincie” este, așa cum spune autorul, o „comedie cu cântece”, constituindu-se într-o explozie de lumină, culoare, muzică, umor și voie bună.

Cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii, piesa se constituie ca un reper de prima importanta în orice reperoriu comic al unui teatru serios.

Titlul piesei are un ton ușor ironic, ilustrând statutul personajului principal, și anume, acela de provincială. Mențiunea acestei realități sugerează snobismul eroinei, nemulțumită de această situație, pe care o respinge cu toate puterile. Chirița se străduiește să impună în provincie moda orășenească, fie ea de la Iași sau de la Paris.

Cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii, piesa se constituie ca un reper de prima importanta în orice reperoriu comic al unui teatru serios.

Biletele au fost puse în vânzare online pe site-ul instituției aici, și la Teatrul ,,George Ciprian”.

 

Articole similare