marți, 26 mai 2020

Buzoienii de clasa I ar putea începe şcoala fără manuale

Elevii buzoieni de clasa I ar putea începe şcoala fără manuale. Problema este cauzată de întârzierea procedurilor de preselecţie de la Ministerul Educaţiei, lucru care a făcut ca Inspectoratul Şcolar să ­tri­mită comanda necesarului de manuale de clasa I abia săptămâna aceasta.

„Nu a fost un lucru care a depins de noi. Comanda pentru manualele de clasa I a fost făcută pe data de 3 septembrie, ceea ce înseamnă că s-ar putea ca aceste manuale să nu ajungă până în prima zi de şcoală. Dacă nu, acestea vor fi disponibile în cel mai scurt timp. În ceea ce priveşte celelalte manuale, pentru celelalte clase, acestea au ajuns în cea mai mare parte în şcoli sau se află în depozit, aşteptând să fie ridicate”, a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Jude­ţean Buzău Nella Wamsiedel.

Potrivit aceleiaşi surse manualele pentru clasele III-V au fost repartizate începând din luna aprilie şi până în iunie, iar la clasele VII-VIII şi clasa a XII-a, stocurile vechi de manuale au fost completate cu ­ma­nuale noi. Toate camerele din depozitul de manuale al Inspectoratului Şcolar Jude­ţean sunt arhipline. În ultima perioadă, zilnic, au sosit tone de cărţi de studiu pentru noul an şcolar.

În 2017, anul şcolar a început cu probleme pentru elevii din clasa a V-a. ­Ma­nuale lor au sosit după mai bine de două luni, perioadă în care la ore a fost utilizat un compendiu, care cuprindea sinteza pentru două luni, la toate disciplinele.

loading...
error: Content is protected !!