Cultură

Buzoianul Vlad Ionuț Popescu, actor într-un scurtmetraj selecționat la Festivalul „Filmul de Piatră”

Considerat unul dintre cei mai promițători tineri actori români, buzoianul Vlad Ionuț Popescu apare în distribuția unui scurtmetraj selecționat în cadrul Festivalului „Filmul de Piatră” de la Piatra Fântânele, județul Bistrița-Năsăud. Este vorba despre filmul „Mama mea e numai una”, reprezentând proiectul de licență al Teonei Galgoțiu, absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC). Teona semnează regia și scenariul scurtmetrajului care prezintă povestea unei fete ce organizează un picnic pentru prietenul și mama ei. Acesta servește ca declanșator al gândurilor sale în ceea ce privește relațiile pe care le are cu cei doi.

„Mama mea e numai una” va avea proiecția la Festivalul „Filmul de Piatră” pe 26 iulie. Aflat la cea de a 12-a ediție, festivalul s-a consacrat ca un eveniment dedicat tinerilor autori de filme de scurtmetraj din România și Republica Moldova.

Producția în care este distribuit buzoianul Vlad Ionuț Popescu a obținut luna trecută Premiul I la prima ediție a  Festivalului „Film pe pâine” de la Focșani. De asemenea, „Mama mea e numai una” a fost selecționat la Festiva­lul Internațional de Film Studențesc „CineMAiubit”.

Distribuit de Radu Afrim în „Pădurea spânzuraților”

Încă student la UNATC, Vlad Ionuț Popescu se poate mândri că, până la absolvirea facultății, a fost distribuit deja în spectacole de teatru importante, pe marile scene din București. Este vorba despre spectacolul „Pădurea spânzuraților” de la Teatrul Național, în regia celebrului Radu Afrim, „Împăratul muștelor” de la Teatrul Excelsior, în regia lui Tudor Lucanu, sau „Medea’s Boys” de la Teatrul Apollo 111, în regia Andrei Măjeri.

La rândul ei, Teona Galgoțiu, regizorul filmului „Mama mea e numai una”, este cunoscută drept co-organizator al Festivalului de Film „Super” dedicat filmelor făcute de adolescenți. Potrivit IMDB, Teona Galgoțiu a jucat în două filme americane, „BloodRayne – Prințesa vampirilor” (2005) cu Michael Madsen, și în horrorul „Ghouls” (2008).

Articole similare