miercuri, 05 august 2020

Buzoianul Vasile Calofir, actorul care a visat să devină tractorist şi musafir

Actorul Vasile Calofir a fost unul dintre invitaţii conferinţelor Bookland de la Buzău, eveniment menit să aducă în faţa tinerilor buzoieni celebrităţi, şi nu numai, care să povestească cum au ajuns să aibă succes în carieră.

Mai în glumă, mai în serios, Calofir le-a povestit buzoienilor prezenţi la eveniment visurile lui de mic copil. Printre altele, Vasile a spus că, atunci când era mic, voia să devină tractorist sau musafir, nici­decum actor.

„Când priveam câmpurile, toată lumea era a mea”

„Îmi plăcea ideea de a fi tractorist pentru că aveam un program mai lejer, îmi programam cum voiam zilele şi aveam libertatea aia, atunci când priveam câmpurile, toată lumea era a mea. Şi ideea de musafir mă încânta mult, pentru că în mintea mea musafirii erau aceia care erau mereu pe drumuri, încântau lumea cu glumele lor, beau, mâncau, erau serviţi. Suna bine. Abia prin la clasa a IV-a m-am îndrăgostit de actorie, de roluri, de scenete şi nu m-a mai lăsat această dragoste până la 21 de ani, când am plecat spre Bucureşti”, a povestit Vasile.

Actorul i-a îndemnat pe tineri să îşi iubească profesorii şi mentorii, pentru a ştii ce să aleagă în viitor, ocazie cu care l-a amintit din nou pe profesorul său de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) Bucureşti, celebrul Dem Rădulescu, faţă de care are un profund respect pentru tot ceea ce l-a învăţat în anii de facultate şi după.

„Pentru mine acest profesor era ca un tablou”

„Îmi aduc aminte şi acum ce ambiţie am avut să intru la clasa domnului Rădulescu. Erau doar 12 locuri disponibile atunci la actorie şi sute de concurenţi pe loc, şi abia în al IV-lea an de când am plecat din Buzău şi am reuşit, am intrat primul, cum mi-am propus şi am terminat la clasa maestrului Dem Rădulescu tot primul. Pentru mine, acest profesor era ca un tablou, ne uităm la el ca la muzeu”, a mai declarat Vasile Calofir.

Când a fost întrebat ­des­pre ceea ce l-a determinat să aleagă cariera de actor, buzoianul a spus că printre principalele motive s-a aflat „disponibilitatea către cunoaştere”.

„Sunt foarte curios de fel şi îmi place să imit orice. Asta cred că m-a ajutat în carieră. Dar nu e asta totul. Trebuie să te vinzi bine şi să ai cultură generală. Ca să poţi să faci ce ţi-ai propus, ai nevoie de încredere, pentru că tot timpul te vei află într-o fază de start-up cu ţine însăţi/însuţi şi te vei descoperi cu fiecare etapă. Tot timpul poţi mai mult!”, le-a mai spus Vasile tinerilor prezenţi la conferinţele Bookland de la Buzău.

loading...
error: Content is protected !!