sâmbătă, 30 mai 2020

Buzoianul Radu Gabriel revine la Pro TV, în serialul Profu’

Unul dintre cei mai îndrăgiți actori buzoieni de comedie revine pe micile ecrane! Radu Gabriel, pe care îl știți din multe proiecte de televiziune, teatru sau film – dar mai ales din seriale precum „Las Fierbinți”, unde l-a jucat pe primarul Mitică, și „Pariu cu viața”, unde a fost polițistul Gică Popa -, va juca în serialul “Profu’”!  Alături de buzoian îi veți putea vedea pe Virgil Ianțu, Cosmin Natanticu, Doru Cătănescu și Sibylla Oarcea.

Serialul “Profu’” îl va avea pe Andi Vasluianu în rol principal, iar gașca de adolescenți rebeli din film îl va pune de multe ori în dificultate pe profesorul de fizică, chimie și sport, Mișu, personaj interpretat de Andi. Unii ener­gici și dornici de aventură, extrovertiți, cu fră­mânătări și iluzii, alții introvertiți și cu probleme acasă, elevii vor fi liantul de care va avea nevoie Mișu pentru a-și arăta abilitățile de profesor.

Radu Gabriel a devenit celebru după rolurile din Grupul “VOUĂ”, serialele „Ai lu’Gorobete”, „Pariu cu viața”, „Las Fierbinți” sau filmul „California Dreamin’”. El este acum profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, iar cariera sa de actor are  o poveste impresionantă. A lucrat ani buni ca depanator TV la Buzău pentru că a picat examenul la Actorie. „Înainte, în anii ‘70,  am reparat televizoare la un atelier la Gară timp de patru ani, apoi am fost instructor metodist, în anii ‘80, la Casa de Cultură a Tineretului. La 32 de ani am intrat la UNATC. Aveam doar colegi de 18 ani, iar eu eram măgarul între oi. Așa probabil că s-au gândit să mă lase acum să lucrez în continuare cu studenții”, a declarat Radu Gabriel.

Născut în Cartierul Mihai Viteazu, buzoianul s-a hotărât, în 1976, când a terminat Liceul „Hasdeu”, să-și încerce norocul la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Dar n-a luat de prima dată. Impulsionat de Dina Cocea, buzoianul avea să devină student la UNATC, iar mai târziu, prodecan al facultății de Actorie.

loading...
error: Content is protected !!