sâmbătă, 19 septembrie 2020

Buzoianul Mihai Răzvan Rotaru vă invită la „Pe bune”, un spectacol inclus în programul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii

Actorul buzoian Mihai Răzvan Rotaru, cunoscut și drept inițiatorul și coordonatorul școlii de dans Mike’ s School of Dance, ne invită sâmbătă, 29 august, la București, la un inedit spectacol pentru copii desfășurat în aer liber. Este vorba des­pre spectacolul „Pe bune” ce va începe de la ora 11.00, la Mercato Kultur (în zona Aviatorilor), un nou spațiu outdoor cultural, de food și de divertisment de calitate de­ținut de Genesis Prope­rty, cel mai mare proprietar român de parcuri de birouri din Capitală.

Este vorba despre un spectacol de improvizație și dans despre adevăr, minciună și toate nuanțele dintre ele. Din distribuția spectacolului vor mai face parte Cristina Lilienfeld, Virginia Negru, George Turliu și Cătălin Munteanu.

„Ne unduim, uneori grațios, printre basme cu morală”

 „Suntem dansatori, actori, muzicieni, dar, mai ales oameni care vor să cânte, să danseze și să spună. Ne unduim, uneori grațios, printre basme cu morală și luăm butucănos pe sus proverbe repetate de toată lumea. {i depindem de pu­blic pentru a rostogoli po­vestea. <Pe bune> este un spectacol de improvizație care, pentru a rămâne adevărat, se schimbă mereu în funcție de spațiu și de cei care asistă”, spun cei patru artiști despre spectacolul „Pe bune”.

„Până acum n‐am mai văzut ceva ca <Pe bune>. Este un experiment reușit. Ce ne‐a convins să îl includem în programul festivalului a fost reacția copiilor, care priveau momentele de dans fascinați, care se bucurau de fiecare interacțiune”, spune și Magda Coroiu, coordonatoarea Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii.

Tot luna aceasta, buzoianul Mihai Răzvan Rotaru a evoluat alături de alți nouă parteneri de scenă în spectacolul „Basma curată”, tot în București, la Linotip – Centru Independent Coregrafic. „Basma curată” este o producție premiată a cărei dramaturgii coregrafice este semnată de Arcadie Rusu pornind de la două dintre cele mai cunoscute basme autentice românești: „Ursul păcălit de Vulpe” și „Prâslea cel voinic și merele de aur”. Acest spectacol creează o sinteză a perso­najelor din basmele româ­nești și punctează asupra aspectelor lor în societatea imediat contemporană: cum arată supereroul tradițional astăzi? (Făt Frumos), cum arată Greuceanu? cine sunt zmeii și în ce fel o putem reinterpreta contemporan pe Ileana Cosânzeana?.

Reamintim că Răzvan Rotaru este absolvent al Liceului de Arte „Margareta Sterian” și al UNATC, la secția păpuși-marionete. Este performer la Centrul Național al Dansului București și a avut colaborări cu Teatrul Metropolis și Teatrul Evreiesc de Stat. De asemenea, este fondatorul școlii buzoiene de dans Mike’s School of Dance și coregraf în renumite trupe de show TV, precum și performer alături de vedete precum Inna, Alexandra Stan, Smiley sau Andreea Bănică.

loading...
error: Content is protected !!