joi, 04 iunie 2020

Buzoianul Luca Pană, în lotul lărgit de juniori pentru Balcaniada de Matematică

Pentru al doilea an consecutiv, buzoianul Luca Pană s-a calificat anul acesta în lotul lărgit de juniori al României pentru Olimpiada Balcanică de Matematică. Elev în clasa a VIII-a la Școala nr. 1 „Căpitan Av. Mircea T. Bădulescu”, Luca este unul dintre olimpicii buzoienii cu rezultate deosebite, reușind în fiecare an să se claseze printre cei mai buni elevi de vârsta lui la competițiile școlare.

 „Luca a obținut la Olimpiada națională de Matematică de la Hunedoara mențiune și medalie de argint. De asemenea, a susținut proba de baraj și s-a calificat în lotul lărgit pe poziția a șaptea din 24. Momentan se află în stagiul de pregătire, urmând să susțină alte probe în baza cărora, din cei 24 de olim­pici vor rămâne 12 și, după alte probe, vor fi aleși șase olimpici care vor reprezenta România la Balcaniada din Cipru. Luca este un copil special, care a obținut premii importante încă din clasa a VI-a”, a declarat profesorul Gabriela Toader.

Luca Pană a obținut, în 2017, medalie de aur la Olimpiada Națională de Matematică, medalie de argint la Olimpiada Națio­na­lă de Fizică și s-a calificat în 2018 în lotul lărgit de juniori pentru Olimpiada Balcanică de Matematică. De asemenea, buzoianul a obținut, anul trecut, un premiu special la Olimpiada Națională „Științe pentru Juniori”.

„Sunt pasionat de Ma­tematică din clasele primare datorită doamnei profesoare și mamei mele. Am și un unchi care este fizician, care mă mai ajută. În viitor mi-aș dori să ajung la Colegiul Hasdeu și, ca profesie, aș vrea să devin medic sau preot; vreau să salvez trupul și sufletul”, declara anul trecut pentru OPINIA Luca Pană.

loading...
error: Content is protected !!