luni, 30 noiembrie 2020

Buzoianca Simona Stancu va arbitra la Europenele de handbal feminin din Franţa 

• Alături de gălăţeanca Cristina Năstase, cu care formează unul dintre cele mai bune cupluri din Europa  

Buzăul va fi reprezentat la ultimul mare eveniment sportiv al anului. Federaţia Europeană de Handbal a anunţat cele 12 cupluri de arbitri care vor oficia la Campionatul European feminin din luna decembrie, din Franţa, unde va evolua şi naţionala României. Buzoianca Simona Stancu şi gălăţeanca Cristina Năstase se numără printre cele 12 cupluri de arbitri selectaţi de EHF.

Forul european a ales cele 12 cupluri din 14 ­no­minalizate. În afară de România, arbitrajul european mai are reprezentări din Austria, Croaţia, Danemarca, Spania, Franţa, Grecia, Ungaria, R. Moldova, Rusia, Serbia şi Suedia. Campionatul European de handbal feminin din 2018 va debuta pe 29 noiembrie, la Nancy, cu meciul dintre Franţa şi Rusia. Competiţia se desfăşoară în patru oraşe – Nantes, Nancy, Montbéliard şi Brest-, cu fazele superioare programate la Nantes şi Nancy, respectiv cu finala la Paris, pe 16 decembrie.

În total vor fi 47 de meciuri. Naţionala Ro­mâniei va evolua în grupa D, începând cu 1 decembrie, cu Norvegia, Germania şi Cehia. La ultima acţiune de pregătire a lotului naţional, care a avut loc la sfârşitul lunii trecute, selecţionerul Martin Ambros a convocat şi două jucătoare de la SCM Gloria Buzău, interul Alina Ilie şi extrema Diana Predoi.

Ieri au arbitrat în Liga Campionilor

Cota excelentă de care se bucură pe continent cuplul format din Simona Stancu şi Cristina Năstase a făcut ca EHF să le delege pe cele două arbitre la unul dintre cele mai interesante meciuri din prima etapă a grupelor Ligii Campionilor. Astfel, primul meci condus de Stancu şi Năstase după nominalizarea pentru Campionatul European din Franţa a fost cel de ieri, dintre Thuringer (Germania) şi Podravka Koprivnica (Croaţia).

loading...
error: Content is protected !!