marți, 02 iunie 2020

Buzoianca Oana Blidaru, admisă la Academia de Poliţie fără examen

Rezultatele obţinute la olimpiada naţională de istorie i-au oferit şansa de a fi admisă fără examen la Academia de Poliţie. Este vorba despre buzoianca Oana Blidaru, absolventă a Colegiului Naţional „B. P. Hasdeu”, o elevă care s-a remarcat şi la faza naţională a olimpiadei de latină şi care, timp de patru ani, a reuşit să fie prima pe clasă în cel mai titrat liceu buzoian. Oana spune că şi-a dorit de mică să devină studentă la Academia de Poliţie.

Reporter: Cum ai reuşit să fii admisă fără examen la Academia de Poliţie?

Oana Blidaru: Sunt olimpică naţională la istorie şi la latină. La latină sunt olimpică de trei ani, din clasa a IX-a în clasa a XI-a. Pe baza rezultatului la olimpiada naţională de istorie am fost admisă fără examen la Academia de Poliţie. A trebuit doar să susţin probele eliminatorii: cea psihologică, cea medicală şi proba de sport.

„Vreau să continui în Magistratură“

Rep.: Cu ce medie ai luat Bacalaureatul?

O.B.: Am absolvit Colegiul Hasdeu, la profilul filologie bilingv-engleză şi am luat Bac-ul cu media 9,86. În plus, în toţi anii de liceu am terminat prima pe clasă.

Rep.: De ce tocmai Academia de Poliţie?

O.B.: Mi-am dorit să merg la Academia de Poliţie de mică, din clasa a VII-a. Consider că este un mediu disciplinat, unde poţi învăţa foarte multe lucruri. Este un mediu care te ajută să te dezvolţi, te formează.

Rep.: Ce te vezi făcând în viitor?

O.B.: Eu mi-am ales specializarea Drept. Mi-am dorit mereu să profesez în domeniul acesta, aşa că mi-am propus să termin Academia de Poliţie şi apoi să continui în Magistratură.

„Cred că lucrurile se vor aşeza la un moment dat în Poliţie“

Rep.: În ultimii ani se vorbeşte destul de des despre problemele cu care se confruntă instituţia poliţiei; probleme legate de finanţare insuficientă, insuficienta reformare… Nu te sperie aceste lucruri?

O.B.: Nu, nu mă sperie faptul că instituţia poliţiei se confruntă cu critici şi probleme de ordin financiar. Cred că indiferent cât de tulburi sunt acum apele, lucrurile se vor aşeza la un moment dat. În plus, cred că o carieră de ofiţer este una prestigioasă.

Rep.: Cât contează în reuşita ta faptul că ai absolvit Hasdeul?

O.B.: Foarte mult. Se spune că Hasdeul formează caractere şi cred că şi-a pus amprenta şi asupra mea. În plus, vreau să mulţumesc în mod special profesoarei mele de istorie, Elena Năstăsoiu. Ea este omul care m-a ajutat cel mai mult. A fost călăuza mea pe parcursul anilor de liceu.

loading...
error: Content is protected !!