sâmbătă, 30 mai 2020

Buzoianca Laura Iordache, de la mondenități de București la întâlnirea cu înalți diplomați în Filipine

Se spune că dragostea nu ține cont de vârstă, iar cel mai bun exemplu pare să îl reprezinte buzoianca Laura Iordache care, în 2016, s-a căsătorit, la vârsta de 26 de ani, cu Bujor Sion (60 de ani), „copilul de suflet” al fostului președinte Ion Iliescu. Prezențe mondene constante, Laura și sora ei geamănă Cristina, supranumite „surorile gemete”, au devenit cunoscute după apariția în cadrul emisiunii „Next Top Model by Cătălin Botezatu”.

Îndrăgostită iremediabil de ambasadorul Bujor Sion, tatăl mondenei Maria Marinescu și fost soț al actriței Ioana Pavelescu, Laura participă acum, în calitate de soție de ambasador, la festivități cu ștaif la care iau parte diplomați din lumea întreagă.

Una dintre ele a avut loc în luna iunie, în Filipine, cu ocazia celei de a 73-a ediții a Zilei Republicii Italiene. La dineul organizat la clădirea iconică a Aretei de la Universitatea Ateneo de Manila din Quezon City, a fost invitat și Bujor Sion, reprezentantul României în Filipine, alături de soția sa, buzoianca Laura. Cei doi au socializat cu ambasadorul SUA, Sung Kim, ambasadorul israelian Rafael Harpaz, ambasadorul rus Igor Khovaev, ambasadorul norvegian Bjorn Jahnsen și ambasadorul Ungariei Józse. „Evenimentul a devenit o sărbătoare plină de viață a familiei, iar oaspeții au ve­nit cu copiii, care au fost încântați să experimenteze acest târg cultural. Prosecco a curs în pahare, oaspeții s-au bucurat de produse culinare specifice zonei de sud a Italiei, precum și de specialități de înaltă calitate din nordul Italiei, inclusiv risotto cu brânză Castelmagno, polenta cu cârnați și cotolette, care s-au potrivit de minune cu foarte popularul cocktail Spritz”, se arată în publicația PhilStar.

Reamintim că, în decembrie 1974, familia lui Bujor Sion a murit într-un accident de avion, iar de atunci Ion Iliescu a decis să aibă grijă de copilul rămas orfan. Așa se face că Mihai Bujor Sion a devenit diplomat de carieră. După ce Ion Iliescu a ajuns preșe­dinte al României, Mihai Bujor Sion a fost luat la Pala­tul Cotroceni și pus în funcția de șef al Cancelariei Prezidențiale. A mai fost, printre altele, consilier prezidențial pe probleme economice și consul în Thailanda, Dubai și Los Angeles.

Din declarația de avere depusă în calitate de ambasador al României în ­Fi­lipine, reiese că „fiul” lui Ion Iliescu are în cont 300.000 de euro, în condițiile în care primește de la Ministerul de Externe 46.892 de dolari pe an și o indemnizație de 10.416 de lei. Potrivit ,,Academiei Cațavencu”, „de mulți, foarte mulți ani, Mihai Bujor Sion o arde pe post de ambasador, deși nu are numirea necesară. E simplu. Pentru a fi numit ambasador într-o țară, orice țară, e nevoie să treci prin comisii parlamentare. Or, dacă nu ești ambasador, ci doar însărcinat cu afaceri, locțiitor de ambasador, e OK”.

loading...
error: Content is protected !!