luni, 28 septembrie 2020

FOTO: Buzoianca Diana Rus va primi sprijinul RER în acţiunea de igienizare a Crângului

Operatorul municipal de salubritate a decis să se alăture iniţiativei buzoiencei Diana Rus care a demarat o campanie pentru igineizarea Parcului Crâng. A patra ediţie a acţiunii ,,Crângul fără gunoi”, organizată de către Diana Rus va avea loc joi, 6 septembrie, începând cu ora 18,00, iar cei care doresc să se alăture acestui demers sunt aşteptaţi la ora 17,50 la Poarta II a Spitalului Judeţean.

,,Ce ne-ar putea motiva să ne punem mănuşi şi să adunăm gunoaie aruncate aiurea prin cel mai frumos parc al municipiului? Dorinţa de a trăi într-un oraş curat, de a ne plimba copii într-un parc curat, sau de a face pur şi simplu diferenţa, dovedind că şi noi putem face ceva pentru oraşul în care trăim, ceva mai mult decât să aşteptăm în permanenţă ca alţii să facă diverse lucruri pentru noi. Poate cei care aruncă tot felul de deşeuri pe unde le trece prin cap, se vor gândi de două ori înainte de a mai face acest gest. Puterea exemplului frumos o deţine deocamdată o tânără cu suficientă încredere în  <Buzăul curat>, cum de altfel şi-a denumit grupul creat pe Facebook şi care este un motor de acţiune pentru tinerii buzoieni. Să fim mai clari, tinerii între 18 şi 100 de ani!”, spune Carmen Popa, purtător de cuvânt al SC RER SUD Buzău,  care mai precizează că operatorul municipal de salubritate va fi prezent la acţiune, sprijinind-o cu materialele necesare, precum saci, mănuşi şi ridicarea deşeurilor.

,,Ca cetăţean al acestui oraş, am ales să mă implic într-o campanie iniţiată de mine, sub denumirea <Crângul fără gunoi>! Nu sunt afiliată nici unui ONG cu activitate în acest domeniu, ci doar mi-am dorit să mă implic în comunitatea mea. Evenimentul a ajuns la a patra ediţie, care va avea loc joi, 6 septembrie, începând cu ora 18,00. Numărul voluntarilor a crescut de la o ediţie la alta. Dacă la prima colectare am fost doar eu cu un prieten, la cea mai recentă ne-am strîns în jur de 12 persoane. Am iniţiat şi un grup pe Facebook, <Buzăul curat>, din care pot face parte buzoieni ce-şi doresc să se implice activ în a menţine oraşul curat. Consider că nu trebuie să avem aşteptări de la autorităţi, deoarece scopul echipei mele este de a lua atitudine pentru schimbă­rile pe care ni le dorim”, spune, la rândul ei, Diana Rus.

Diana Rus este o persoană binecunoscută buzoienilor, în mod special prin campaniile sociale pe care le desfăşoară prin intermediul Asociaţiei ,,Împreună pentru buzoieni”, dar şi prin pagina de Facebook Veggie Living. Ea spune că acţiunea de igienizare a Crângului nu are, însă, legătură cu asociaţia, subliniind că iniţiativa sa va merge ceva mai departe: ,,Intenţionăm să cerem sprijinul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei şi să solicităm ca persoanele beneficiare ale Legii 544 să fie angrenate în acţiune. Am avut o experienţă similară la Săhăteni, unde, la iniţiativa mea, domnul primar i-a convocat pe toţi beneficiarii de ajutor social la igi­neizarea comunei”, a mai spus Diana Rus.

loading...
error: Content is protected !!