joi, 04 iunie 2020

VIDEO | Buzoian contrabandist de arme, reținut. Cumpărătorul, și el în arest

UPDATE
În urma audierii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, buzoianul în vârstă de 20 de ani a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de către procurorul de caz. bărbatul din Brașov a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
Polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat marți trei percheziții domiciliare, în județele Braşov şi Ialomiţa, la persoane bănuite de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Activitățile au vizat doi bărbați, în vârstă de 20 şi 48 de ani, din Buzău şi Braşov,
bănuiți de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării
cercetărilor, șapte pistoale cu glonţ, o armă lungă cu glonţ, două arme cu aer comprimat, 1.197 de cartuşe de diferite calibre, 210 capse genofix, 750 de alice, precum şi mai multe componente de armament (țevi, închizătoare, amortizoare, încărcătoare, dispozitive trăgaci), toate deţinute ilegal.
Din cercetări a reieșit că, de la începutul anului 2019, bărbatul din Brașov ar fi
achiziţionat arme de la bărbatul din Buzău, dispozitive ce ar fi fost introduse în
România, fără drept, de către cel din urmă.
În urma administrării probatoriului, cele două persoane au fost reținute şi urmează a fi prezentate instanței, în vederea dispunerii măsurilor legale. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Acţiunea s-a desfășurat sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe  Periculoase și a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

loading...
error: Content is protected !!