ActualitateEducație

Buzăul, teritoriu de studiu academic

Cursul de „Managementul Destinației Turistice”, organizat de ASE București, care pregătește viitorii manageri ai unor organizații public-private, ce vor stabili strategia de dezvoltare turistică a unor comune, județe sau regiuni istorice, are aplicație practică la Buzău. Despre acest lucru povestește într-o postare președinta Antrec Buzău, Cristina Partal. Aceasta spune că: „Buzăul a fost selectat ca teritoriu pentru aplicația practică, pe teren. Cursanții sunt oameni care deja lucrează în domeniu, practicieni în turism (unii chiar cu ștate vechi)”. Ea a oferit, alături de toți cei care contribuie la construcția Geoparcului UNESCO de la Buzău, răspunsuri întrebărilor unor profesioniști în turism despre „Ce face ca această destinație să fie unică?”, „Care este segmentul de turiști pe care îl atrage?”, „Este vizibil parteneriatul public-privat?” sau dacă „Destinația turistică este sustenabilă din punct de vedere economic, social, ecologic?”

Alți 40 de profesori de geografie din Galați, MAI SPUNE Cristina Partal,  au aflat ce face un geoparc internațional UNESCO pentru comunitățile de pe teritoriul acestuia, de la conservarea unui patrimoniu geologic de valoare mondială, până la geo-educație, geo-turism și recuperarea patrimoniului cultural.

În urmă cu puțin timp, amintește președinta ANTREC Buzău, o echipă de profesori japonezi ajungeau la Muzeul Chihlimbarului de la Colți. Pe de altă parte, aici,  cercetători de la Institutul de Fizică a Pământului INCDFP  se ocupă  în premieră  de cartarea 3D a subsolului Vulcanilor Noroioși, o acțiune de pionierat la nivel mondial. „Valea Slănicului Superior găzduiește frecvent specialiști în științele Pământului, fiind o zonă științifică de importanță internațională”, mai spune Cristina Partal, care subliniază importanța locurilor, a oamenilor  în păstrarea valorilor buzoiene, respectiv din Geoparcul  UNESCO Ținutul Buzăului.

Articole similare