Actualitate

Buzăul, sub avertizare de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două alerte de vreme rea care vizează aproape toată țara, respectiv Cod galben și Cod portocaliu de ploi și vijelii.

Județul Buzău se află sub Cod galben de vreme rea. Avertizarea Cod galben privește instabilitate atmosferică temporar accentuată în intervalul 28 mai, ora 12.00 – 30 mai, ora 10.00, în sud, sud-est și centru.

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp”, transmit meteorologii.

ANM a emis și un Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabil pentru Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali.

Articole similare