sâmbătă, 06 iunie 2020

Bursa locurilor de Muncă le oferă astăzi buzoienilor peste 600 posturi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău organizează astăzi Bursa generală a locurilor de Muncă. Un număr de 76 de angajatori din judeţ şi-au confirmat prezenţa la acest eveniment, oferindu-le buzoienilor 601 locuri de muncă, din care 69 pentru persoanele cu studii superioare.

„Aceasta este prima Bursă din acest an şi reprezintă o măsură eficientă, activă, prin care posibilul angajat se poate întâlni efectiv cu viitorul angajator. Este o măsură ce face ca cel puţin 4-5 la sută din locurile de muncă ofertate să fie şi ocupate în timpul Bursei, respectiv meserii care nu sunt de o mare complexitate sau 20 la sută din  totalul persoanelor care vor veni la standuri să fie programate pentru interviu sau probă de lucru. Dacă în urma acestei Burse, cel puţin 30 la sută din locurile de muncă oferite de angajatori se ocupă, fie pe loc, fie în urma interviurilor, eu mă declar mulţumit. Sunt şi câteva elemente de noutate, respectiv Bursa va fi organizată în toate bazele de ocupare, Buzău, Râmnicu Sărat, Nehoiu, Pogoanele şi Pătârlagele, locurile de muncă sunt reale şi pentru prima oară apar, într-un număr semnificativ, posturi pentru ingineri. În schimb, locurile de muncă pentru muncitori necalificaţi încep să se diminueze”, a declarat Ionel Tociu, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău.

Din totalul societăţilor participante la Bursă, 50 vor oferi locuri de muncă în municipiul Buzău, 12 în municipiul Râmnicu Sărat, şapte la Pogoanele, patru la Nehoiu şi trei la Pătârlagele.

Printre societăţile participante se regăsesc firme precum Ductil SA, Sara, Living Jumbo IND, Alison Hayes, Rotec, Romcarbon, Agrana, Beta Heurtey, Aromet, Agricover, Vae Apcarom, Com Fortuna, GreenWeee, Greentech, Avicola, Urbis Serv, Integral, Valflor, Super Clean SRL, Agi Construct, Aaylex Prod, Focus Sting, Dio Eco Turist Company, Confex, UPC, Eureko Asigurări, Lemnking Manufactory, Concas, Confecţii Tronaru, Lex Protect etc.

Judeţul Buzău este al cincilea la nivel naţional cu cele mai multe posturi oferite la această Bursă, prima din acest an, care se organizează de altfel, tradiţional, în luna aprilie.

În judeţul Buzău, Bursa generală a locurilor de muncă se va desfăşura astfel: Calea Mihai Viteazu, bloc 30, parter în oraşul Nehoiu, strada ­Li­bertăţii, bloc 4, apartament 4 în oraşul Pogoanele, strada Plutonier Torcaru numărul 12 bis în municipiul Râmnicu Sărat şi Colegiul Agricol „C. Angelescu” – strada Crizantemelor, numărul 17 în municipiul Buzău.

 

 

loading...
error: Content is protected !!