marți, 11 august 2020

Bulgaria, o țară a contrastelor – Un amestec de Orient și Occident

În ultimii ani, se vorbește frecvent despre Bulgaria. Această țară are mulți fani pentru că turiștii străini o consideră o destinație de călătorie ieftină. În realitate, Bulgaria chiar se remarcă prin diferite stațiuni turistice, care se aliniază la litoralul Mării Negre. Ea este cunoscută mai ales pentru peisajele frumoase și plajele minunate, pentru stațiunile turistice deosebite, moderne, din cele mai importante regiuni ale litoralului bulgăresc: Varna, Burgas, Sunny Beach, Nisipurile de Aur. La acestea se adaugă și alte stațiuni deosebite: Constantin și Elena, Balchik, Albena, Obzor, Sozopol, Nessebar, Elenite, Pomorie.

Această țară balcanică este apreciată și pentru alte atracții turistice, cum este capitala Sofia și vechiul oraș Nessebar. Când vine vorba de Bulgaria, turiștii străini amintesc prima dată de Nisipurile de Aur și plajele sale.

Bulgaria este o țară apreciată din punct de vedere turistic, ea atrage mai ales iubitorii de mare. Despre Bulgaria putem spune că atrage și oamenii de afaceri români, dar și antreprenorii din alte țări ale Europei. Ei consideră că avantajele sunt mari în ceea ce privește creșterea cifrei de afaceri.

Care sunt principalele domenii în care activează oamenii de afaceri străini în Bulgaria? Cele mai profitabile sunt afacerile tradiționale, magazinele, restaurantele, cafenelele, afacerile hoteliere, firmele de catering, agențiile imobiliare, domeniul construcțiilor, IT, servicii auto și altele. În Bulgaria forța de muncă este ieftină, mai ales în industria de construcții, textilă, sau de meserii meșteșugărești.

Alte aspecte importante pe care antreprenorii români le apreciază în Bulgaria sunt:

  • Fiscalitatea este mică, sistemul bancar este stabil, taxele sunt destul de reduse
  • Există multe scutiri de taxe ceea ce este un avantaj pentru investitori, obținerea de credite se face rapid și în condiții favorabile
  • Forța de muncă este ieftină, impozitul pe profit este de 10%, există stimulente fiscale, impozitul pe dividente este de 5%
  • Costurile sunt mici pentru materii prime, la spații de închiriere pe termen lung, pentru energia electrică, internet, telefon, încălzire și multe altele
  • Există oportunitatea de a obține cetățenia într-o țară în care compania este deschisă
  • Are aeroporturi mari la Sofia, Burgas, Varna, Plovdiv.

Cu ajutorul unui avocat român în Bulgaria, antreprenorii români pot face afaceri în orice domeniu și pot fi siguri că nu vor fi înșelați în Bulgaria. Ei pot primi servicii de consultanță pentru a înființa o firmă sau o societate comercială, pentru a întocmi diferite contracte (cum ar fi cele de leasing, de vânzare-cumpărare, de închiriere și altele). Cei vor să deschidă o firmă sau o societate comercială în această țară, cu ajutorul avocatului pot realiza documentele necesare mai repede, pot depune dosarul, pot deschide firma chiar fără a fi prezenți (dacă avocatul are împuternicire specială conform legii, să facă asta).

Având în vedere faptul că începerea unei afaceri în Bulgaria durează cam 3 săptămâni, din care cea mai mare parte a timpului se pierde cu realizarea dosarului, completarea actelor și înregistrarea firmei, se înțelege de ce antreprenorii apelează la ajutorul unui avocat pentru a câștiga timp. Există foarte multe documente, aprobări pentru obținerea unor autorizații atunci când se dorește deschiderea unei afaceri (ne referim la furnizori de apă, telefonie, energie electrică și alte departamente). Toate aceste procese sunt foarte laborioase și pot dura foarte mult timp, chiar luni de zile. În Bulgaria, la fel ca și în alte țări ale lumii, trebuie respectate legile, iar acestea sunt cunoscute foarte bine de un avocat care vorbește bulgara.

Un avantaj în această țară este obținerea ușoară a unui credit, care îi ajută pe cei care vor să facă afaceri, sau să fie investitori.

Un alt aspect important pentru un străin, sau un român care ajunge în această țară și vrea să se stabilească aici, este să aibă viză sau permis de ședere pe o perioadă provizorie sau permanentă de timp. Avocatul poate oferi consultanță pentru cetățenii străini, care doresc să obțină viză sau cetățenie bulgară. Pentru antreprenorii străini este necesar un permis de ședere valabil pe o perioadă de 5 ani, cu reînnoire anuală. Cetățenia bulgară se poate obține după o perioadă de 10 ani.

Antreprenorii care decid să deschidă o firmă în Bulgaria, probabil vor dori să rămână aici mai mult timp, în acest caz, ei au nevoie și de alte servicii care țin de multe probleme ce pot să apară într-o țară străină. Avocatul Denislav Marinov oferă servicii juridice complexe pentru clienții români și bulgari. El este membru al Baroului Ruse și vorbește limba engleză, română, rusă. Acest birou de avocatură oferă cele mai bune servicii juridice, servicii de contabilitate și înființare societăți comerciale. Avocatul are experiență în soluționarea problemelor care țin de Drept Administrativ, Drept Comercial, Drept al Muncii, Drept de Proprietate, Drept Penal.

Persoanele care au probleme grave în Bulgaria legate de furturi de mașini sau de alte bunuri, accidente rutiere, fraude, consum de droguri, amenințări, răpiri de persoane, vătămări corporale și alte infracțiuni periculoase, pot apela la ajutorul acestui avocat pentru a fi reprezentate și apărate în fața instanțelor, conform legii.

 

loading...
error: Content is protected !!