miercuri, 27 mai 2020

Botezatu îşi face bagajele? Dragnea, cu un picior în biroul de director al Direcţiei Sanitar Veterinare

Medicul veterinar Ciprian Botezatu ar putea părăsi, nu peste foarte mult timp, biroul de director al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău, moment în care va înlocui consideraţiile teoretice asupra pestei porcine africane şi panseurile asupra calităţii producţiilor jurnalistice cu munca de teren.

Spunem acest lucru întrucât medicul veterinar Adonis Dragnea a câştigat, luni, la Tribunalul Bucureşti, procesul pe care l-a intentat Autorităţii Naţionale ­Sa­nitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, obţinând, pe fond, anularea ordinului acestei instituţii prin care a fost schimbat din funcţia de director al DSV Buzău.

Conform hotărârii pronunţate de o instanţă de Contencios Administrativ şi Fiscal, pe lângă anularea ordinului de schimbare din funcţie, emis la 13 noiembrie 2015, ANSVSA este obligată ,,să plătească reclamantului, cu titlu de despăgubiri pentru daune materiale, suma de bani reprezentând diferenţa dintre drepturile salariale aferente postului corespunzător funcţiei ­pu­blice de conducere exercitată de către reclamant până la data intrării în vigoare a ordinului anulat şi drepturile salariale aferente postului corespunzător funcţiei ­pu­blice de execuţie în care reclamantul a fost retrogradat, ca urmare a emiterii aceluiaşi ordin”, după cum se arată în încheierea de şedinţă publicată pe portalul instanţelor. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Ciprian Botezatu a fost numit director executiv adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor la jumătatea lunii iulie 2017, după ce a promovat un concurs pentru acest post, în locul lui Marijan Milea, care a ocupat aceeaşi funcţie până pe 1 iulie, prin delegaţie. Cu aceeaşi dată, el a primit şi prerogativele de director executiv, ca urmare a faptului că mandatul directorului Paul Jipa expirase. Din februarie 2016, Botezatu a fost numit director executiv, după ce deţinătorul funcţiei, Adonis Dragnea, a fost demis conform ordinului a cărui anulare a obţinut-o în instanţă.  Direcţia Sanitar Veterinară Buzău este, de departe, instituţia la cârma căreia s-au perindat cei mai mulţi directori, cu mandate care mai de care mai scurte. Dintre aceştia, îi amintim pe Adonis Dragnea, Ion Niculicea, Marian Dumitru, Iulian Cristian Moca, Paul Jipa, Lucian Mircea Cherteş, Ciprian Botezatu şi Marijan Milea, ultimii doi fiind cei care au ocupat cel mai mult timp, prin rotaţie, funcţii de conducere în cadrul instituţiei.

2 COMENTARII

  1. FALS TOTAL. Funcția de Director executiv NICIODATĂ de la părăsirea acesteia de Adonis Dragnea nu a fost ocupată de NIMENI prin concurs. Și mai clar – NICIODATĂ POSTUL DE DIRECTOR EXECUTIV NU A FOST SCOS LA CONCURS de când acest post a fost părăsit de către Dragnea Adonis – SINGURUL care a dat examen pe acest post. Postul a fost și este și astăzi vacant. Toți cei nominalizați în text ”s-au perindat” cum spuneți pe funcția vacantă de director executiv ocupând funcția fie ca urmare a unui Ordin de numire temporară fie ca urmare a unui Ordin de delegare de atribuții suplimentare. Numire temporară pentru maxim 6 luni într-un an (Legea 188), delegare de atribuții pentru restul anului calendaristic. Botezatu a fost și este director executiv ADJUNCT iar acum asigura funcționalitatea instituției prin efectul legii pentru că, așa cum spuneam, funcția de director executiv ESTE VACANTĂ.
    AȘA – DE DRAGUL CORECTITUDINII

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!