miercuri, 27 mai 2020

Botezatu, înlocuit la şefia DSV Buzău de Milea. Dragnea se încălzeşte pe margine

Medicul veterinar Ciprian Botezatu a fost demis din funcţia de director executiv interimar al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a revenit pe postul pe care l-a obţinut prin concurs, de director adjunct. Funcţia de director executiv a fost preluată, tot cu caracter interimar, de Marijan Milea, care s-a aflat în mai multe rânduri la conducerea acestei instituţii.

Ca urmare a acestei noi mişcări la vârful DSV, Botezatu are ocazia să schimbe cu munca de teren consideraţiile teoretice asupra pestei porcine africane şi panseurile asupra calităţii producţiilor jurna­listice, pe care le făcea din cel mai înalt fotoliu al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. De altfel, chiar înainte de revocarea sa din funcţie, lui Botezatu i-a fost interzis, de către Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, să ofere declaraţii publice legate de subiectul pestei porcine, această sarcină revenind purtătorului de cuvânt al DSV Buzău, medicul Iulian Moca.

Se pare însă că nici şe­derea lui Marijan Milea în funcţia de director executiv al Direcţiei Sanitar ­Ve­terinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nu va fi una de lungă durată, dat fiind că pe margine se încălzeşte Adonis Dragnea, care a câştigat, pe 10 septembrie, la Tribunalul Bucureşti, procesul pe care l-a intentat Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, obţinând, pe fond, anularea ordinului acestei instituţii prin care a fost schimbat din funcţia de director executiv.

Conform hotărârii pronunţate de o instanţă de Contencios Administrativ şi Fiscal, pe lângă anularea ordinului de schimbare din funcţie, emis la 13 noiembrie 2015, ANSVSA este obligată ,,să plătească reclamantului, cu titlu de despăgubiri pentru daune materiale, suma de bani reprezentând diferenţa dintre drepturile salariale aferente postului cores­punzător funcţiei publice de conducere exercitată de către reclamant până la data intrării în vigoare a ordinului anulat şi drepturile sala­riale aferente postului ­cores­punzător funcţiei publice de execuţie în care reclamantul a fost retrogradat, ca urmare a emiterii aceluiaşi ordin”, după cum se arată în încheierea de şedinţă publicată pe portalul Curţii de Apel Bucureşti.

Ciprian Botezatu a fost numit director executiv adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor la jumătatea lunii iulie 2017, după ce a promovat un concurs pentru acest post, în locul lui Marijan Milea, care a ocupat aceeaşi funcţie până pe 1 iulie, prin delegaţie. Cu aceeaşi dată, el a primit şi prerogativele de director executiv, ca urmare a faptului că manda­tul directorului Paul Jipa expirase. Din februarie 2016, Botezatu a fost numit director executiv, după ce deţinătorul funcţiei, Adonis Dragnea, a fost demis conform ordinului a cărui anulare a obţinut-o în instanţă.  Direcţia Sanitar Veterinară Buzău este, de departe, instituţia la cârma căreia s-au perindat cei mai mulţi directori, cu mandate care mai de care mai scurte. Dintre aceştia, îi amintim pe Adonis Dragnea, Ion Niculicea, Marian Dumitru, Iulian Cristian Moca, Paul Jipa, Lucian Mircea Cherteş, Ciprian Botezatu şi Marijan Milea, ultimii doi fiind cei care au ocupat cel mai mult timp, prin rotaţie, funcţii de conducere în cadrul instituţiei.

1 COMENTARIU

  1. Frumos ,a venit traseistul,traseistilor care -a lins la toate partidele,si-a -ncasat leafa frumoasa fara sa faca nimic in aceea
    institutie ,sigur ca el mai sunt si altii dar asta-i exemplu cel mai elocvent de functionar de partid,le-a iubit pe toate
    ,a urmarit doar functii si cam atit.Ca specialist habar n_are ,zero barat,inca unul care-si incaseaza banii de 25 de ani fara
    sa aiba obiectul muncii, si cam toate institutiile sunt pline de marijani…cit o mai tine

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!