Sănătate

Bolnavii Covid primesc oxigen în mașinile personale în așteptarea unui loc la Spitalul Județean

Situația bolnavilor care ajung la Spitalul Judeţean este critică. Pentru că nu mai sunt locuri, conducerea unității locale a decis să pună la dispoziţia bolnavilor de Covid-19 şi a celor suspectaţi de infectare cu SARS-CoV-2 care aşteaptă în curtea unităţii, în maşinile personale, tuburi de oxigen, pentru a putea respira. Sunt bolnavi care aşteaptă fie să primească rezultatul testului RT-PCR, fie eliberarea unui loc în spital.

În curtea spitalului sunt, în permanență, opt-nouă ambulanțe care aşteaptă cu pacienţii confirmaţi cu Covid eliberarea unui pat pentru a-i preda şi a merge apoi la alte urgenţe. În unele cazuri, salvările aşteaptă de zeci de ore. De altfel, prefectul Daniel Țiclea a afirmat că, practic, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a devenit o secţie exterioară a Spitalului Judeţean: „Prezenţa ambulanţelor în curtea spitalului înseamnă că Spitalul Judeţean foloseşte şi resursa umană de la Serviciul de Ambulanţă, nu numai resursa materială. Practic, Serviciul de Ambulanţă a devenit o secţie exterioară a Spitalului Judeţean. Atât de gravă este situația și bineînțeles că apelurile la ambulanțe rămân în așteptare. Oamenii din ambulanţă sunt oameni care necesită ATI. Cei care sunt cu forme medii sau uşoare, le-am mai găsit locuri. Mai sunt prin maşini, care aşteaptă tratament, dar oamenii din ambulanţă necesită ATI, iar noi nu avem locuri la ATI. Situaţia este foarte gravă”, a declarat Țiclea la Focus TV.

În Spitalul Judeţean Buzău nu mai este niciun loc pentru bolnavii Covid, paturile fiind ocupate şi la Terapie Intensivă.

 

Articole similare