marți, 02 iunie 2020

Bîgiu ar putea afla săptămâna viitoare dacă se întoarce în penitenciar

Zile tensionate pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu. Eliberat condiţionat pe 6 februarie din Penitenciarul Focşani, acesta a aflat luna trecută că DNA a depus la Tribunalul Vrancea o contestaţie ce vizează decizia luată acum mai bine de două luni de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Focşani.

Se pare că DNA a primit cu întârziere soluţia instanţei şi a depus cu întârziere contestaţia la eliberarea condiţionată, motiv pentru care procurorii au cerut repunerea Ministerului Pu­blic – Parchetul de pe lângă ICCJ – DNA – Serviciul Teritorial Galaţi în termenul de formulare a contestaţiei împotriva sentinţei penale din data de 6 februarie, pronunţată de Judecătoria Focşani în dosarul penal ce-l priveşte pe Marian Cristinel Bîgiu. Judecătorul a admis cererea şi a dispus reluarea dezbaterilor, pe 24 aprilie, cu privire la cererea de repunerea în termen, cu participarea repre­zentantului Ministerul Public – Parchetul de pe lângă ICCJ – DNA- Serviciul Teritorial Galaţi, atunci când Bîgiu trebuie să fie prezent în sală împreună cu avocatul său.

Bîgiu a fost încarcerat la Penitenciarul Focşani, unde a ispăşit o pedeapsă de 5 ani şi 10 luni de închisoare pentru luare de mită. Pe 6 februarie, instanţa a decis eliberarea lui condiţionată, dar şi ca fostul şef al CJ Buzău să se afle sub permanentă suprave­­ghe­re pe perioada liberării condiţionate, până la data expirării pedepsei, pe 20 septembrie 2021.

loading...
error: Content is protected !!