vineri, 16 aprilie 2021

Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” Buzău lansează cea de-a XII-a ediţie a Concursului „Primăvara poeţilor”

Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” Buzău, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Buzău, organizează, în perioada 5 aprilie – 7 mai, cea de-a XII-a ediţie a Concursului „Primăvara poeţilor”.

La această ediție vor putea fi înscrise volumele de poezie publicate în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, deoarece în anul 2020 festivalul – concurs nu a putut fi organizat din cauza pandemiei. Participanții trebuie să depună la bibliotecă două exemplare din volumele înscrise în concurs.

Anul acesta, concursul se va desfășura pe trei secțiuni: „Scriitori buzoieni membri ai Uniunii Scriitorilor din România”, „Scriitori buzoieni care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România” și „Volume de debut ale creatorilor buzoieni”.

„Jurizarea va fi făcută de un juriu format din membri ai Uniunii Scriitorilor şi reprezentanţi ai bibliotecii. Festivitatea de premiere va avea loc la începutul lunii mai, la o dată pe care o vom anunţa din timp, la sediul central al Bibliotecii Judeţene <V. Voiculescu> Buzău, în condiţiile pe care le va permite legea pivind astfel de întâlniri”, anunță reprezentanții instituției.

Fiecare volum participant va fi prezentat pe pagina de Facebook a bibliotecii şi pe pagina de Facebook a Cenaclului literar <Vasile Voiculescu>. Se vor acorda diplome pentru fiecare secţiune în parte.

„Prin continuarea organizării acestui concurs ne dorim să facem publice creaţiile autorilor buzoieni şi să dăm prilejul comunicării acestora între ei şi cu publicul iubitor de poezie. Alăturat acestor intenţii, odată cu acest concurs, ne dorim şi revitalizarea întâlnirilor (în direct şi on-line) a tuturor membrilor Cenaclului literar <V. Voiculescu>. Informaţii suplimentare pot fi cerute la sediul instituţiei sau la telefon 0238721509/int. 108.

Vă aşteptăm cu drag la biblioteca noastră, fie direct, fie pe paginile de socializare”, mai transmis reprezentanții Bibliotecii Județene Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...