ActualitateCultură

Biblioteca franceză, gazdă pentru activitățile Academiei Francofone

Miercuri, 10 iulie, Secția Biblioteca Franceză a Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” a găzduit una dintre activitățile Academiei Francofone, care i-a provocat pe elevii buzoieni să își descopere și să își perfecționeze competențele de limba franceză în cadrul unor ateliere ce au legătură cu radioul (interviuri, reportaje, în sala de clasă, în piață centrală etc). Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” se alătură astfel Academiei Francofone „Europa Excelsior”, proiect inițiat de Asociația Centrul Cultural Francofon Buzău.

Un reporter talentat este Claudia Scânteie, elevă a Colegiului Național „Mihai Eminescu”, care a obținut două interviuri la Biblioteca Franceză. Ea a intervievat-o pe Rodica Weles, o româncă stabilită în Belgia și apoi  a discutat și cu fiica ei, Melanie Weles.

Interviul a urmărit să reliefeze diferențele dintre sistemul de învățământ românesc și cel belgian, dar și lucrurile care îi plac sau nu unui adolescent originar din Belgia atunci când vine în vacanță în România.

La activitate au luat parte reprezentanți ai asociației „Partons À La Campagne” din Franța și elevele Valentina Drăgan, Alexandra Șerbu și Iuliana Călin de la Colegiul Național „M. Eminescu” Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare