sâmbătă, 06 iunie 2020

Beta Heurtey şi-a mărit capacitatea de producţie

* Ieri, în prezenţa oficialităţilor locale şi a partenerilor francezi, angajaţii societăţii au inaugurat două noi hale de producţie, cu scopul strategic de fabricare a produselor care vor cuceri piaţa Rusiei

* Ieri, în prezenţa oficialităţilor locale şi a partenerilor francezi, angajaţii societăţii au inaugurat două noi hale de producţie, cu scopul strategic de fabricare a produselor care vor cuceri piaţa Rusiei

        În condiţiile unei situaţii economice incerte foarte multe dintre societăţile buzoiene şi-au restrâns activitatea şi au disponibilizat personalul, doar Beta Heurtey a investit în dezvoltarea spaţiului de lucru pentru a putea face faţă comenzilor şi pentru a cuceri noi pieţe, Rusia fiind un obiectiv strategic.

        SC Beta Heurtey SA Buzău a inaugurat ieri două hale de producţie în care să poată fi realizat un flux coerent şi concentrat de cuptoare, societatea având ca domeniu de activitate fabricarea cuptoarelor, a furnalelor şi arzătoarelor. La eveniment a fost prezent şi Henri Antoine Dominique, directorul general al Heurtey Petrochem Franţa, grup din care face parte şi societatea buzoiană. Momentul a fost marcat şi de reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum primarul oraşului Buzău, Constantin Boşcodeală, Marinela Enescu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale, Carmen Ichim, comisar şef – Garda de Mediu şi Mirela Marin, şef serviciu Reglementări al APM. Societatea Beta a început colaborarea cu Grupul Petrochem Franţa în anul 2000, pentru fabricarea cuptoarelor destinate rafinăriilor şi industriei petrochimice. După şapte ani de colaborare, acţionarii societăţii Beta şi conducerea Petrochem au format o societate mixtă cu numele de Beta Heurtey. Scopul a fost pentru proiectarea exclusivă, fabricarea şi modularizarea cuptoarelor pentru rafinării şi industria petrochimică.

         „Beta Heurtey a început activitatea într-o singură hală de producţie de 10.000 de metri pătraţi şi, ulterior, datorită creşterii volumului de comenzi, şi-a extins activitatea într-o hală industrială de 7.500 de metri pătraţi închiriată de la societatea Gerom Buzău. Aceste noi hale sunt rezultatul eforturilor firmei de a avea un spaţiu unitar de producţie, unde să poată fi realizat un flux coerent şi concentrat de execuţie a cuptoarelor. Au fost reamenajate hale, care de la construcţia iniţială, din 1925, au suferit în numeroase rânduri modificări. De la un depozit de materiale şi câteva barăci, s-au construit spaţii de producţie cu destinaţii diferite. Reamenajarea acestor hale a însemnat creşterea capacităţilor de producţie, şi prin asta mă refer la mărirea suprafeţelor de lucru, platforme betonate, dublarea capacităţii de ridicare a podurilor, pentru că, dacă aveam poduri de 10 tone, acum sunt de 20. S-a îmbunătăţit semnificativ mediul de lucru, avem o luminozitate naturală crescută, instalaţii de încălzire a halei, birouri şi grupuri sociale moderne ”, a declarat Gheorghe Iancu, director general al SC Beta Heurtey SA.

         În cei 4 ani de activitate, în care francezii au investit la Buzău aproape 10 milioane de euro în cadrul SC Beta Heurtey SA au fost executate 31 de comenzi, concretizate în 40 de cuptoare, trei subansamble de cuptor, radiaţii şi convecţii şi două reparaţii majore pentru beneficiari din Anglia, Austria, Kuweit, Germania, Rusia, Algeria, Belgia, Grecia, Franţa, Turcia, Serbia, aceste realizări înglobând un mare volum de muncă de proiectare, execuţie şi expediţie. Prin această investiţie, societatea are posibilitatea de a realiza un flux logic de execuţie a cuptoarelor, respectiv aprovizionarea cu materii prime, debitarea, distribuirea semifabricatele debitate către montaj. Urmează apoi sudarea, sablarea şi vopsirea, după care produsele sunt pregătite pentru expediţie.

         „Marele avantaj este că avem un traseu logic al semifabricatelor. Singurul neajuns pe care îl recunosc este acela că produsul finit nu este aproape de sablare şi vopsire. Sper ca acest flux să fie aproape de ceea ce ne dorim noi şi să obţinem o productivitate crescută pe viitor. Toate acestea au fost posibile datorită implicării active a acţionarilor Beta Heurtey pentru crearea de condiţii de lucru moderne şi achiziţia de utilaje şi echipamente performante. Mai mult, merită subliniat faptul că în aceşti ultimi ani în care s-au resimţit puternic efectele crizei financiare, Beta Heurtey a fost în permanenţă în atenţia Grupului Petrochem, care a asigurat portofoliul acoperitor de comenzi”, a mai precizat Gheorghe Iancu.

        Cu ocazia acestui eveniment, conducerea societăţii a anunţat şi faptul că Beta Heurtey are asigurată gama de comenzi  de proiectare şi execu­ţie pentru anul viitor, fapt ce a permis şi realizarea bugetului pentru 2012.„Planul nostru pentru anul viitor este îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă pentru atingerea obiectivelor comune Grupului Heurtey Petrochem, care ne vor asigura succesul şi un loc de top în industria de profil. Încheiem un an bun pentru Beta Heurtey în ceea ce priveşte realizările obţinute. Este meritul echipei de producţie, al Grupului care ne-a asigurat portofoliul de comenzi şi al administratorului Christian Athe, care ne-a îndrumat către obţinerea performenţelor actuale”, a mai spus directorul general al societăţii.

Beta Heurtey, lider mondial în fabricarea cuptoarelor pentru rafinării

        În cadrul acestui eveniment, primarul Constantin Boşcodeală şi-a exprimat mândria de a fi buzoian şi de a fi invitat la inaugurarea unor hale ce aparţin unei societăţi buzoiene, ce are un impact deosebit asupra mediului industrial din oraşul nostru şi care asigură locuri de muncă pentru mai bine de 250 de cetăţeni din judeţ. 

        „Sunt onorat că am fost invitat la această inaugurare. Beta Heurtey, cunoscută sub numele de I.U.T., care era o societate de renume a Buzăului. Astăzi, se află în componenţa unei companii atât de cunoscute în lume, a unui lider mondial în fabricarea cuptoarelor pentru rafinării. Îi felicit pentru realizările de ansamblu ale grupului, felicit angajaţii şi directorii, mulţumindu-le de asemenea pentru sprijinul pe care îl acordă Administraţiei locale prin sumele care vin la buget”, a declarat Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.

{loadposition zgalerie2982}

 

Articolul precedentCardiopatia ischemică şi riscurile ei
Articolul următorConfruntare
loading...
error: Content is protected !!