Actualitate

Beneficiile consumului de cașcaval pentru sănătate

Cașcavalul este unul dintre brânzeturile căruia nu îi poți rezista? Avem o veste bună pentru tine, gusturile tale te aduc cu un pas mai aproape de un nivel optim de sănătate al organismului. Rețeta inventată acum sute de ani într-o localitate din Sicilia este populară în toate statele lumii, fiind folosită în diferite rețete delicioase, cum ar fi cheeseburgerul, cremele de brânză pentru dipping sau cordon bleu. Un studiu recent arată că în ultimii zece ani consumul de cașcaval la nivel mondial a crescut cu 22 de procente, deci poți considera că ai pe lista de alimente preferate un produs în trend.

Cașcavalul, alături de alte produse lactate, sunt indicate pentru un regim de viață echilibrat, având și multe alte avantaje, pe care ți le vom explica în cele ce urmează. Ești curios să afli de ce e indicat să consumi cașcaval?

Cașcavalul este plin de vitamine

În compoziția cașcavalului vei regăsi cele mai importante vitamine pentru un corp sănătos și un stomac fericit. Vitamina B, într-o cantitate destul de mare în orice porție de cașcaval, este benefică sistemului nervos. Tot în cașcaval vei găsi un aliat puternic împotriva bolilor de oase, cum ar fi osteoporoza, cel mai des întâlnită la persoanele de sex feminin care au depășit vârsta de 50 de ani. Un consum regulat, dar moderat, de cașcaval te va ține departe și de cabinetele medicilor care tratează bolile de inimă, acest aliment fiind indicat dacă vrei să previi hipertensiunea arterială.

Cașcavalul este bogat în minerale și săruri

Cercetările nutriționiștilor din toată lumea au arătat că o porție moderată de cașcaval conține suficient fosfor, calciu și zinc, indicate pentru a duce o viață sănătoasă printr-o alimentație echilibrată. Secretul stă, de fapt, în calitatea laptelui din care este produs cașcavalul, cel mai indicat fiind cel de origine bio, desigur. 

Tot în cașcaval vei găsi doza perfectă de glucoză, care își are originile în grăsimile pe care acest tip de brânză le conține. Dacă nu știai, glucoza este egală cu nivelul de energie pe care îl resimte corpul tău, așa că o porție de cașcaval servită la mic dejun sub formă de sandwich sau ca atare, lângă o cană de cafea, s-ar putea să fie de ajuns pentru a te bucura de vitalitate tot restul zilei. 

Câte calorii are cașcavalul?

Atenție, însă, cu abuzul consumului de cașcaval sau de brânzeturi, în general, pentru că o cantitate prea mare s-ar putea să se răsfrângă negativ asupra numărului tău de kilograme. În medie, o sută de grame de cașcaval conține 25 de grame de grăsimi, un gram de carbohidrați și 24 de grame de proteine, dar nu mai puțin de 334 de kcal, adică atât cât ar trebui să aibă micul tău dejun.

Sarcina și consumul de cașcaval

Vestea bună este că, dacă ești însărcinată, poți savura liniștită acest aliment, dar mare atenție la informațiile pe care le poți obține citind ambalajul produsului. Cașcavalul trebuie să fie proaspăt și să nu conțină coloranți, conservanți sau stabilizatori. Într-un cașcaval adevărat, în mod normal, au voie să se găsească cheag şi fermenţi (pepsina şi chimozina), bacterii şi mucegaiuri,  condimente, sare, apă și amidon de cartofi sau de porumb, într-un procent de maximum 3% în caşcavalul ras.

Vestea și mai bună este că acum poți găsi cașcaval mai ieftin la Carrefour, ca să-ți faci toate poftele, introducând acest aliment foarte sănătos în toate felurile de mâncare pe care le adori. Comandă-l și tu sau pune-l în coșul de cumpărături data viitoare când ajungi la Carrefour și bucură-te de o alimentație completă și echilibrată!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker