Actualitate

Beat, drogat și fără permis, a furat o mașină și a făcut accident

Cazurile în care tinerii se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise sunt tot mai dese. În noapte de 20 spre 21 noiembrie, un buzoian în vârstă de 52 de ani, din Buzău, a sunat la Poliție și a cerut intervenția forțelor de ordine pe o stradă din municipiu, unde un tânăr a lovit mai multe mașini. Bărbatul care a sunat la Poliție a încercat să îl oprească pe individ, dar acesta a recurs la acte de violență și a reușit să fugă.

Din investigaţii a reieşit că principalul bănuit este un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Buzău, fiind depistat la scurt timp de la sesizare de către poliţişti.

Tânărul a profitat de faptul că un autoturism a fost lăsat neasigurat, cu cheile în contact, așa că s-a urcat la volanul autovehiculului și a intrat în coliziune cu mai multe mașini parcate pe stradă, după care a abandonat mașina la câteva străzi.

Tânărul de 24 de ani a fost testat cu aparatele drugtest și etilotest, care au indicat concentraţii de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat și valoare pozitivă la substanțe interzise (metamfetamină).

De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române s-a stabilit faptul că bănuitul nu deține permis de conducere.

Poliţiştii de investigaţii criminale au dispus, pe bază de ordonanţă, reţinerea bărbatului pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată, conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și a altor substanțe.

Tânărul urmează să fie prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Articole similare