Sport

„Bătrâna Doamnă”, destul de sprintenă

Gloria a avut marile ocazii cu UTA, dar nu a reușit să puncteze

Gloria și UTA Arad au remizat în Crâng, scor 0-0, în manșa tur a barajului de promovare sau menținere în prima ligă. Buzoienii nu știu, încă, dacă să se bucure pentru egalul cu o echipă superioară cel puțin pe hârtie, sau să regrete marile ocazii. Cert e că totul se va decide peste o săptămână, la Arad, acolo unde stadionul va fi aliatul elevilor lui Rednic.

Oaspeții au început meciul în atac și au avut o mare ocazie chiar în minutul 4, Postolachi trimițând în bară un balon centrat din flancul drept. Mingea a mai lovit o dată bara la aceeași fază, însă Cheșeru, autorul șutului, era în poziție de afară din joc.

La rându-I, Gloria a replicat cu un ieșiri rapide din apărare și pase directe către triunghiul ofensiv Dudu, Blejdea, Boiciuc. Ultimul a fost aproape de gol în minutul 14, fiind angajat ideal chiar de jucătorul carioca, dar a trimis pe lângă poartă, după ce ajunsese la balon înaintea portarului Iacob.

Cinci minute mai târziu, Buzăul marca prin Boiciuc. Atacantul moldovean îl învingea pe goalkeeperul de la UTA, însă imediat fanionul tușierului a indicat poziția de ofsaid. Golul era anulat.

Minutul 30 a adus cea mai mare ocazie a Gloriei. Același Boiciuc a sprintat pe lângă Hoxhallari, a primit în careu de la Dudu și a tras cu stângul din 10 metri, în transversală. Iacob, spectator, scăpa din nou fără gol primit.

Epuizați după prima repriză

În repriza secundă, Buzăul nu a mai reușit să dea aceeași replică bună echipei din Liga 1. Epuizați, probabil, după efortul din primul act, jucătorii Gloriei s-au mulțumit să facă un joc de așteptare, masați în propria jumătate, și pândind oportunitățile de contraatac. Din fericire, nici oaspeții nu și-au fructificat posesia superioară, atacurile arădenilor fiind destul de lente și previzibile. Singura ocazie notabilă a oaspeților s-a consumat în minutul 75, atunci când Roger a scăpat singur, la marginea careului, dar a fost deposedat corect, din spate, de Wiktorski.

Finalul partidei s-a derulat, parcă, după regula de non-combat, ambele echipe fiind, probabil, mulțumite cu rezultatul de egalitate. Rezultat care, până la urmă, oferă șanse Gloriei, echipă outsider, cel puțin la începutul dublei manșe.

  • Gloria Buzău: D. Rusu – Oteliță, Vîrtej (Marku 44′), Wiktorski, Sălceanu – A. Lopez (cpt.), Trebotic – Dudu, Greu (Șuteu 56′), Blejdea (Godwin 70′) – Boiciuc.
  • Rezerve neutilizate: R. Stoian – Val. Alexandru, Ist. Fulop, Dr. Lazăr, Uțiu, M. Ivan.
  • Antrenor: Adrian Mihalcea (suspendat).

Returul se va disputa duminică, la Arad, pe o arenă Francisc Neuman unde se câștigă extrem de greu. Gloria pleacă, din nou, cu șansa a doua, și prin prisma numeroaselor accidentări și a lotului destul de subțiat. Până la ora meciului, staff-ul medical al buzoienilor are sarcina destul de dificilă de a-l recupera pe Vârtej, piesă de bază la Gloria, după ce stopperul s-a accidentat pe final de primă repriză, fiind, de altfel, înlocuit de Marku.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker