vineri, 16 aprilie 2021

Bal mascat caritabil, inspirat din filmul „Amadeus”, organizat pentru elevii buzoieni

Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret Buzău (CCPT), organism constituit de  Consiliului Judeţean Buzău, şi-a desemnat, miercuri, preşedintele. Doi buzoieni au candidat pentru funcţia de conducere a CCPT, Ionuţ Ilie şi Ştefan Gorgoteanu, ultimul dintre ei obţinând cele mai multe voturi.

Ştefan Gorgoteanu este elev în clasa a X-a la Colegiul „B. P. Hasdeu” şi mai ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Buzău.

În cadrul aceleiaşi şedinţe de miercuri, la care a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Petre Emanoil Neagu, s-au organizat alegeri şi pentru desemnarea directorilor pe departamentele CCPT.

„Am propus două proiecte care deja se află în desfăşurare şi la Consiliul Judeţean al Elevilor, respectiv strângerea de fonduri pentru Adina (n.r. – fetiţa care îşi vinde desenele pentru a strânge bani) şi familia sa din Săgeata, proiect la care am primit susţinerea din partea CJ Buzău şi a multor CSE-uri buzoiene. Al doilea proiect propus a fost legat de un Bal Mascat, mai exact primul bal mascat din Buzău care are ca scop strângerea de fonduri pentru o familie din Gălbinaşi cu patru copii”, a declarat pentru OPINIA Ştefan Gorgoteanu.

„Căutăm sponsori pentru Balul Mascat”

În ceea ce priveşte organizarea Balului Mascat, preşedintele Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret Buzău spune că s-a inspirat dintr-un film celebru.

„Ideea mi-a venit acum o lună când am văzut filmul <Amadeus> în care putem vedea un Bal Mascat vienez. Mi-am dorit să fie ceva elegant, cu tentă de modernism, muzică clasică şi atmosfera plăcută. Am considerat că ar fi o idee bună să organizăm un astfel de eveniment şi pentru tinerii buzoieni, cu scopul de a-i distra şi de a face un act caritabil în acelaşi timp. Aşadar am început prin a le spune despre proiect prietenilor mai apropiaţi pentru a le afla părerile, iar mai apoi am discutat cu Sandra Popa şi cei doi vicepreşedinţi ai CJE Buzău, Bogdan Albu şi Andrei Iamandi, pentru a pune cap la cap proiectul. Acum o săptămână l-am început, iar acum căutăm sponsori şi parteneri care doresc să contribuie la proiect”, a mai declarat Ştefan Gorgoteanu.

Bani strânşi pentru familia tinerei din Săgeata

În ceea ce priveşte cazul fetiţei de 13 ani din Săgeata, care trăieşte alături de mama şi de cei trei fraţi într-o cameră neîncălzită (caz mediatizat de grupul de iniţiativă „Împreună pentru buzoieni”), reprezentantul CCPT spune că deja au început să fie strânşi bani din partea elevilor din Buzău.

„Vă pot spune că încă de luni am început campania de strângere de fonduri pentru acei copii din Săgeata, iar elevii buzoieni au arătat interes, deoarece în unele şcoli s-au strâns deja sume de bani şi chiar şi haine. În zilele trecute am luat legătura cu fratele cel mare al Adinei, Antonio, şi i-am cerut adresa. L-a sfârşitul conversaţiei cu el, l-am rugat să-mi spună de ce au nevoie, fiindcă îmi doresc împreună cu elevii buzoieni sa-l susţinem atât pe el cât şi pe restul familiei lui. Ne-am propus să strângem câţiva bănuţi, iar în vacanţa intersemestrială să mergem la ei cu câte ceva, pentru a-i cunoaşte mai bine pe ei şi problemele lor. Ne propunem nu doar să-i ajutăm financiar şi material, dar şi moral, prin jocuri şi activităţi interactive, cărţi pentru a citi şi cursuri de formare profesională. Ne dorim nu doar să-i susţinem o singură dată, ci să ne menţinem susţinerea pe o durată mai lungă de timp”, a mai declarat Ştefan Gorgoteanu.

loading...