Acasă Sport Băieţii de cartier, provocaţi să-şi arate talentele pe terenul de fotbal

Băieţii de cartier, provocaţi să-şi arate talentele pe terenul de fotbal

0

După cum o arată experienţa anilor anteriori, odată cu vacanţa de vară tinerii care îşi zic băieţi de cartier şi formează găştile de la colţul blocului provocându-le nopţi albe vecinilor au mai mult timp liber, iar reclamaţiile locatarilor în ceea ce-i priveşte se înmulţesc, cei în cauză dându-le astfel mai mult de furcă poliţiştilor.

De câţiva ani, poliţiştii buzoieni de la Proximitate au găsit o soluţie pentru a le da tinerilor respectivi o preocupare, astfel încât aceştia să îşi umple timpul liber cu altceva, fără a le mai da insomnii vecinilor şi pensionarilor din cartier.

Soluţia găsită de poliţişti se numeşte Cupa Cartierelor şi constă într-un campionat de minifotbal în care se întrec echipele reprezentative ale fiecărui cartier în parte. Anul acesta, competiţia se desfăşoară între 21 iunie şi 1 septembrie, pe trei categorii de vârstă, respectiv 12, 16 şi 20 de ani. Înscrierile au început zilele trecute şi durează până pe 17 iunie, reprezentanţii echipelor fiind aşteptaţi la sediul Poliţiei Municipale, compartimentul Poliţiei de Proximitate. Ediţia de anul acesta este a treia de acest gen, competiţia prinzând foarte bine la cei cărora li se adresează, meciurile dintre cartiere devenind adevărate derby-uri ce au mobilizat atât jucătorii, cât şi pe ceilalţi membri ai găştilor de colţul blocului, care au constituit galeriile.