Politic

Avrămescu se încălzește pe margine pentru Palatul Comunal

El anunță o campanie electorală cu contre la Toma: „Cel mai tare îmi doresc să scap Buzăul de acest primar”

Dacă în privința alegerilor prezidențiale din 2024 lucrurile sunt încă neclare legat de viitorii candidați, iar câteva nume mari sunt vehiculate timid prin spațiul public, în ceea ce privește alegerile locale, treburile stau altfel. Deputatul Gabriel Avrămescu, totodată și președinte al Partidului Național Liberal, filiala Buzău, nu s-a temut să spună că ar putea fi unul dintre contracandidații primarului Constantin Toma la alegerile locale ce vor avea loc tot în 2024.

După o perioadă de câteva săptămâni în care nu a mai făcut niciun fel de referire la deciziile primarului Toma, părând că nici nu-și mai aduce aminte numele acestuia, Gabriel Avrămescu și-a reluat seria de comentarii la adresa primarului, ironizându-l în stilul deja cunoscut. Președintele PNL Buzău a mărturisit că este încrezător în șansele sale și ale partidului pe care îl conduce, spunând că primarilor liberali din întreg județul începe să le fie recunoscută munca, bucurându-se de sprijin din partea comunităților locale.

„Și eu pot să reprezint o variantă la momentul respectiv”

Președintele PNL Buzău și-a motivat decizia de a candida pentru Primărie peste doi ani, în primul rând, pentru „a scăpa orașul de acest primar”, ale cărui decizii Gabriel Avrămescu le-a contestat în repetate rânduri, nu întotdeauna în moduri adecvate din punct de vedere politic.

Acesta a declarat de mai multe ori că deciziile luate de primarul Toma sunt nocive pentru dezvoltarea orașului și pentru bunăstarea cetățenilor, motiv pentru care între cei doi au existat mai multe schimburi de replici prin intermediari, adică prin televiziunile sau presa locală.

„În momentul acesta sunt mai multe variante. Și eu pot să reprezint o variantă la momentul respectiv. Nu exclud să candidez la Primărie. Cel mai tare îmi doresc să scap Buzăul de acest primar. Asta este cea mai mare realizare pe care o putem face noi, dacă vom reuși să scăpăm Buzăul de acest primar. Este dorința mea și nu îmi este frică de acest primar, așa cum le este unora”, a spus Gabriel Avrămescu, invitat la postul Campus TV.

Președintele liberal de la Buzău este de părere că șansele îi surâd la alegerile din 2024, iar un mare ajutor pentru a urca în ochii alegătorilor i l-a dat chiar Constantin Toma, prin numeroasele lucrări de reabilitare pe care le întreprinde în acest moment în tot orașul și care au întins la maximum nervii buzoienilor. Dincolo de a îndemna în mod direct cetățenii să îl voteze, Gabriel Avrămescu speră că oamenii își vor exercita dreptul de vot și vor ieși din case pentru a-l schimba pe „cel mai mare constructor și cârmaci din țara asta”, așa cum l-a caracterizat liderul liberal pe Constantin Toma.

„Eu sunt conștient că trăim niște vremuri memorabile, să zic așa, că suntem contemporani cu cel mai mare constructor și cârmaci din țara asta. Avem un conducător iubit. Buzoienii trebuie să iasă în primul rând la vot. Nu trebuie să îl aleagă pe Avrămescu, pe Țiclea, pe Pufu sau mai știu eu pe cine. Nu trebuie! Buzoienii trebuie să iasă, în schimb, la vot! Eu cred că, la ce se întâmplă în momentul ăsta în oraș, buzoienii s-au convins singuri că trebuie să iasă la vot, că singura alternativă ca lucrurile să intre într-o oarecare normalitate este să iasă la vot”, a mai spus Avrămescu.

Ce va face Gabriel Avrămescu dacă va fi ales primar

Ca orice politician, de altfel, și Gabriel Avrămescu a promis că va lua anumite măsuri pentru binele cetățenilor dacă va trece la cârma urbei și a declarat că se va axa, în primul rând, pe crearea unor locuri de muncă pentru buzoieni, prin înființarea unui parc industrial, dând drept exemplu alte orașe din țară. „E nevoie de locuri de muncă, asta am spus-o de la început. Aș face parc industrial, Buzăul nu are. Dacă ne uităm în jurul nostru, Slobozia are parc industrial, Ploieștiul are vreo trei parcuri industriale, Focșaniul își face, Galațiul are, Clujul și Oradea au vreo cinci…”, a mai spus președintele PNL Buzău.

Acesta a mai declarat că nu îl deranjează criticile și că le suportă, deși tocmai schimburile dure de replici dintre el și Constantin Toma ne-au plasat într-un top al județelor în care liberalii și social-democrații sunt în mod constant puși pe harță, alături de Teleorman, Iași sau Sibiu. A fost nevoie chiar și de intervenții „de mai sus”, ale conducătorilor partidelor, care i-au îndemnat în repetate rânduri pe colegi să nu mai iște conflicte în condițiile în care situația economică a țării este și așa destul de tensionată, iar românii nu au nevoie de gâlceavă. „Eu suport orice critică. E firesc, e normal, pentru că cine nu are critici sau cine nu acceptă o critică, n-are ce să caute în zona asta”, a mai adăugat Avrămescu, în încheiere.

Articole similare