Politic

Avrămescu ne spune când va vărsa Cîțu lapte și miere peste Buzău

S-a tras în poză cu premierul, dar liberalii buzoieni votează pe ,,modelul Bolojan”

Laptele și mierea liberale vor începe să curgă peste județul Buzău abia după ce premierul Cîțu se va vedea în fruntea PNL. Cel puțin așa i-a ,,mărturisit” acesta preșe­din­telui organizației județene a Partidului Național Liberal, deputatul Gabriel Avrămescu, care a fost prezent, la finele săptămânii trecute, la lansarea moțiunii cu care Florin Cîțu candidează la Congresul PNL din 25 septembrie. Eveniment pe parcursul căruia Avrămescu nu a ratat ocazia să se strecoare cât mai aproape de premier în poza de grup de la finalul manifestării.

Cîțu, mărturisitorul

Prin intermediul unui comunicat de presă, președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, face cunoscută ,,mărturisirea” pe care i-a făcut-o Cîțu în legătură cu soarta județului Buzău: ,,Am discutat cu Florin Cîțu despre următoa­rele acțiuni ale PNL Buzău și mi-a mărturisit că Buzăul va beneficia de susținere de la centru, lucru care, din păcate, nu s-a întâmplat până acum”.

Aceeași sursă mai conține și informația, strecurată abil, că Biroul Politic Județean al PNL Buzău ar fi votat, ,,în majoritate”, susținerea lui Cîțu la Congres: ,,Am participat, astăzi (vinerea trecută, n.r.), la întâlnirea de la București, în calitate de președinte al PNL Buzău, dar și ca reprezentant al echipei liberale buzoiene, și am semnat moțiunea Româ­nia Liberală, în numele meu și al colegilor mei, care au votat în majoritate, în Biroul Politic Județean, pentru susținerea candidaturii premierului Florin Cîțu. În ciuda anumitor dezacorduri de păreri, PNL rămâne un partid unit și continuă să-și îndeplinească îndatoririle față de români așa cum s-a angajat”, mai spune Avră­mescu. Nu aflăm, în schimb, de la liderul județean PNL care este majoritatea res­pectivă, o informație extrem de interesantă, dat fiind că liderul pe municipiu, Vlad Pufu, și-a exprimat tot pu­blic susținerea pentru preșe­din­tele en-titre al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban. În concluzie, este clar în acest moment că ­de­legații buzoieni la Congresul PNL din 25 septembrie vor vota pe ,,modelul Bolojan”.

Ce este ,,modelul Bolojan”

Biroul Politic Județean al PNL Bihor – organizație condusă de fostul primar al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, în prezent ­preșe­dinte al Consiliului Județean Bihor – a decis să nu recomande delegaților la Congresul partidului pe care dintre cei doi candidați la președinția partidului să îl susțină, ci să voteze așa cum doresc.

Potrivit presei locale bihorene, Ilie Bolojan este nemulțumit de faptul că actualul lider al partidului, Ludovic Orban, a negociat în defavoarea PNL distribuția portofoliilor ministeriale la formarea Guvernului Cîțu, cedând Ministerul Dezvoltării către UDMR, care l-a impus ca ministru pe orădeanul Cseke Attila. De asemenea, Bolojan a fost nemulțumit de cedarea către USR-PLUS a unor ministere precum cel al Fondurilor Europene – unde, până la formarea Guvernului Cîțu, era ministru orădeanul Marcel Boloș – sau al Transporturilor. Pe de altă parte, Ilie Bolojan și-a exprimat și dezacordul față de modul ,,compromițător” în care își duc campania internă ambii candidați, ceea ce face ca PNL să scadă constant în sondaje, mai ales după ce Orban a fost umilit de membrii grupării lui Cîțu, iar cu privire la trecutul acestuia din urmă au ieșit la iveală informații jenante, precum episodul arestării în SUA, pentru conducere sub influența alcoolului, dar și cel al unei datorii de peste 6.000 de dolari.

Și președintele PNL, Ludovic Orban, spune că votul liber al delegaților este cel care a făcut ca de fiecare dată partidul să ia deciziile corecte în momentele importante, deși Florin Cîțu este favorizat de faptul că 30 de președinți de filiale i-au semnat moțiunea: ,,Eu vă spun cifra corectă, pentru că eu știu exact care e situația în Partidul Națio­nal Liberal: au semnat mo­țiunea lui Florin Cîțu 30 de președinți de filiale județene și de sector. Cunosc foarte bine situația, deci nu sunt nici 32, nici 35, nici 36, nici 34. Fiecare dă cifre diferite. Asta este semnă­tura președinților, semnătura președinților nu implică opțiunea organizațiilor (…) Pe de altă parte, vreau să vă spun limpede că ceea ce a dat forță PNL și ceea ce, până la urmă, a dus la situația ca PNL să aibă decizii corecte este tocmai faptul că membrii PNL, delegații care au participat la conferințele de la alegeri și la congres, au votat liber și până la urmă au luat decizii care au fost benefice pentru partid”, a afirmat liderul PNL, la ședința Colegiului Director Județean al PNL Bistrița-Năsăud, pentru a-și prezenta moțiunea pe baza căreia candidează la funcția de președinte al partidului, potrivit Agerpres.

Articole similare