Actualitate

Avertisment! A apărut „Metoda Accidentul”, varianta COVID-19

Escrocii sunt inventivi și profită de orice situație pentru a face rost de bani. În ultima perioadă, persoane necunoscute solicită telefonic cetăţenilor diferite sume de bani, invocând internarea în spital cu COVID a unei rude apropiate. Oamenii legii atrag atenția că este vorba despre o înșelătrie și îi îndeamnă să apeleze la 112.

Poliţiştii spun că tot mai mulți oameni sunt sunaţi şi alarmaţi că un membru al familiei este infectat cu noul coronavirus şi este nevoie de bani pentru tratament şi transport medical.

Zeci de persoane din toată țara au primit în ultimele zile apeluri dubioase în care au fost anunţate, din senin, ca o rudă sau un prieten de familie este infectat şi are nevoie urgent de tratament, care costă peste 10 mii de lei.

Cineva se oferea să ridice banii. Pentru ca victima să nu aibă prea mult timp să îşi revină în şoc, sau să-şi sune rudele, escrocii se oferă să vină cât mai repede la ea şi să ia banii. Se cer între 5000 și 30.000 lei.

Totuși, cele mai multe persoane dintre cele apelate de infractori nu au picat în capcană, acestea și-au sunat rudele şi au aflat că au fost la un pas să rămână fără economiile de o viaţă. Acum poliţiştii încearcă să dea de urma suspecţilor. Astfel de cazuri au fost sesizate în Gherla, județul Cluj, dar și în Constanța.

Deocamdată, spun poliţiştii, persoanele contactate au anunţat rapid autorităţile şi nu au oferit sumele de bani. În acest caz au fost deja începute cercetări pentru tentativă la infracţiunea de înşelăciune iar oamenii legii încearcă să îi găsească pe cei din spatele apelurilor false.

Buzoienii trebuie să știe că tratamentul pentru COVID 19 este administrat gratuit în spitale și nu sunt solicitate sume de bani în acest sens.

Astfel, nu oferiţi date personale la telefon, indiferent de calitatea invocată de interlocutor. Nu comunicaţi sub nicio formă adresa dumneavoastră, indiferent de pretextul invocat. Sunaţi-vă imediat copilul/membrul familiei – pe numărul pe care îl aveţi dumneavoastră, nu pe numărul oferit de persoana necunoscută. Nu trimiteţi sume de bani unor necunoscuţi, indiferent de pretextul acestora. Sesizaţi de urgenţă poliţiştii dacă aveţi suspiciunea că aţi putea fi victima unei infracţiuni de înşelăciune, transmit polițiștii din Cluj.

Articole similare