sâmbătă, 06 iunie 2020

Avem 12 buzoieni infectați cu COVID-19. Două persoane confirmate la Tisău

După ce miercuri seară au apărut informații despre trei cazuri noi de infecție cu COVID -19, fiind vorba despre persoane din comuna Tisău, autoritățile au venit joi cu clarificări privind această situație. Potrivit informării Prefecturii, este vorba despre două persoane confirmate.

În legătură cu informațiile apărute în mass media legată de testarea pozitivă a mai multor persoane dintr-o comună buzoiană, facem următoarele precizări:

  • Primul caz din comună a fost confirmat în data de 26 martie, după ce o pacientă în vârsta de 59 de ani a prezentat simptome specifice Coronavirsului și a declarat că a participat la o înmormântare în județul Suceava. În perioada cuprinsă de la revenirea în județul Buzău și până la confirmarea testului, femeia a fost izolată la domiciliu. Pacienta a fost transferată la Spitalul V. Babeș din București.
  • Soțul acesteia, fiind contact direct, se află izolat la domiciliul fiului, în București. Nu este confirmat cu noul Coronavirus.
  • Cel de-al doilea caz confirmat din localitate este un bărbat de 67 de ani, aflat în izolare după contactul cu femeia de 59 de ani. Acesta a prezentat simptome specifice Coronavirsului, iar testul a fost pozitiv. Pacientul a fost transferat pe 1 aprilie, la Spitalul V. Babeș din București.
  • NU se poate vorbi de un focar de Coronavirus în localitatea buzoiană. În urma anchetelor epidemiologice declanșate de DSP Buzău au fost identificați toți contacții direcți și au fost izolați la domiciliu. În cazul în care aceștia vor prezenta simptome specifice infecției cu Coronavirsus, vor fi testați.
  • Reluăm apelul la responsabilitate atât pentru cetățenii județului Buzău, dar mai ales pentru autoritățile administrației publice locale care, în calitate de președinti ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență trebuie să prevină apariția panicii, nu să o favorizeze„, se precizează în informarea transmisă de Prefectura Buzău.

Numărul total al persoanelor infectate, din județul Buzău, a ajuns la 12, potrivit situației transmisă astăzi de Grupul de Comunicare Strategică.

Precizăm că acesta este numărul persoanelor testate și internate la spitale din București.

 

loading...
error: Content is protected !!