marți, 09 martie 2021

FOTO I Autospecială de nouă generaţie, în curtea ISU Buzău cu bani de la Consiliul Judeţean                

Consiliului Județean Buzău a plătit factura, în valoare de peste 155.000 de lei, pentru o nouă autospecială utilizată în  intervenții la misiuni pirotehnice,  necesară  în activitățile desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău. Se înlocuiește, astfel, autospeciala aflată în dotarea ISU Buzău, veche de peste 14 ani, achiziționată, la momentul respectiv,  tot cu sprijinul Consiliului Județean Buzău.

Caracteristicile noii autospeciale le va permite pompierilor să acționeze indiferent de tipul de teren pe care vor trebui să se deplaseze. „Garda înaltă la sol și sistemul de deplasare 4×4, cu care este echipată noua autospecială, vor asigura o intervenție optimă, precum și o deplasare mai rapidă pe toate tipurile de teren: asfalt, pământ, nisip, teren accidentat”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al ISU.

Potrivit aceleiaşi surse, autospeciala beneficiază de dotări de ultimă generație privind siguranța, datorită materialului din care este confecţionat compartimentul destinat depozitării muniţiei pe timpul transportului, privind sistemul de radiocomunicații, precum și dispozitivele acustice și luminoase prin care atenționează populația și implicit ceilalți participanți la trafic despre pericolul transportului care il execută.

„În ultimii ani, în vederea optimizării operațiunilor de intervenției în cazul producerii unor situații de urgență, în dotarea pompierilor buzoieni au intrat rând pe rând, prin achiziții de la nivelul Consiliului Județean Buzău, următoarele autospeciale și echipamente de intervenție: un costum pirotehnic de protecție pentru deminare, un detector de metale performant, o bormașină și accesorii pentru carotaj (echipamente utilizate de echipajul pirotehnic), respectiv două autospeciale pentru munca operativă, o șenilată UTV ARGO 8×8, un scaun bariatric pentru transport persoane supraponderale și o cameră de termoviziune”, precizează  sublocotenentul George Crețu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

 

loading...
error: Content is protected !!