vineri, 14 august 2020

Autobuze suplimentare pe linia Buzău-Gălbinaşi

Autobuzele operatorului municipal de transport în comun de pe nou-înfii­nţatul traseu 12, care deserveşte locuitorii comunei din Gălbinaşi, circulă pline, atât în primele ore ale dimineţii, cât şi după-am­iază, atunci când buzoienii se întorc acasă, de la muncă sau de la şcoală. În aceste condiţii, conducerea Trans Bus a decis să dubleze numărul mijloacelor de transport de pe linia 12 pentru a face faţă soli­citărilor.

,,Avem două programe pe linia Bentu, aşa cum au fost aprobate şi avizate, cu frecvenţă din oră în oră. La primele ore ale dimineţii avem autobuzele pline, aproape de capacitatea maximă, şi am fost nevoiţi să le dublăm. Vorbim des­pre cursele de la orele 5,45 şi 6,45, care sunt pline, şi cea de după-amiază, cursa de la ora 16,45, care la fel este plină. Prin urmare, vom dubla aceste maşini pe orele de dimineaţă, 5,45 şi 6,45, şi pentru după-am­iază, pe cea de la 16,45. Deci, o să le dublăm pentru că solicitările sunt destul de mari şi este peste capacitatea unui autobuz”, spune Gică Toader, directorul Trans Bus, citat de BuzauMedia.

Autobuzele ce vor fi aduse în plus pe acest traseu nu vor fi însă dintre cu burduf, pentru că sunt destul de greu de manevrat pe unele drumuri din municipiul Buzău. În aceste condiţii, vor fi folosite autobuzele clasice, urmând ca numărul lor să fie suplimentat în situaţia în care se va constata un aflux mare de călători şi în alte intervale orare faţă de cele actuale. ,,Acum, în primă fază, dublăm numărul de autobuze pentru a vedea cum se prezintă situaţia şi, dacă este cazul, vom mai face corecţie şi pe alte ore din program. Deci, oamenii vin cu autobuzele noastre. Şi-au luat şi abonamente pe linia noastră. A crescut numărul de abonamente din ziua de când am intrat pe acest traseu şi până în prezent, pentru că avantajele cele mai importante pentru ei sunt, pe de o parte preţul biletului sau al abonamentului, iar pe de altă parte, faptul că intrând în Buzău, oamenii pot merge în orice punct din oraş cu transportul public local”, mai spune Gică Toader.

loading...
error: Content is protected !!