Actualitate

Au sosit biletele de odihnă și tratament pentru pensionari

Deocamdată pentru prima serie din acest an

Casei Județene de Pensii Buzău i-au fost alocate 91 bilete aferente Seriei nr.1, cu începere din data 19 februarie 2024. Aceste bilete sunt defalcate pe stațiuni, pentru profilul curativ cardiovascular, digestiv și reumatismal, cele mai multe, respectiv 79, fiind pentru Stațiunea Sărata Monteoru. Restul de bilete sunt pentru stațiunile din Covasna (4 bilete), Olănești (2 bilete), Amara (4 bilete) și Lacul Sărat (2 bilete).

Cu această ocazie, Casa Judeţeană de Pensii Buzău aduce la cunostinţa  buzoienilor cărora le este reglementat dreptul de a beneficia de bilete de tratament balnear, cele mai noi reglementări publicate în Monitorul Oficial al României nr.81/29.01.2024. Este vorba despre Hotărârea de Guvern nr.172/2023 privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2024, prin sistemul organizat si administrat de Casa Naţională de Pensii Publice.  Acest act normativ stabileşte că durata unui sejur este 16 zile, numărul maxim de serii fiind 19, pentru anul 2024.

Criteriile de repartizare a biletelor de tratament sunt stabilite prin Ordinul Preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice Bucureşti nr.196/25.01.2024, act normativ care poate fi consultat la sediul instituţiei dar şi pe site-ul acesteia, www.cjpbuzau.ro, la secţiunea “Bilete de tratament”.

Specialiștii instituției anunță că persoanele care doresc să beneficieze de acordarea unui bilet de tratament balnear în Seria nr.1, cu data de începere 19 Februarie 2024, se pot adresa direct la ghişeul “bilete de tratament” din sala de relaţii publice a Casei Judeţene de Pensii Buzău, cu toată documentaţia prevăzută de lege.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker