sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Au fost desemnați câștigătorii Festivalului Internațional de Film Buzău – BUZZ

Organizatorii Festivalului Internațional de Film Buzău – BUZZ au anunțat câștigătorii cele de a V-a ediții, ediție desfășurată exclusiv online în perioada 21-26 noiembrie. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a festivalului de către actrița Maria Obretin și de regizorul Mihai Dragolea.

La categoria Scurtmetraj, juriul alcătuit din Maria Obretin, Monica Felea, Daniel Joffe și Dumitru Grosei a desemnat câștigător filmul „ABȚIBILD”, Macedonia, 2020, regizat de Georgi Unkovski.

La categoria Film Studențesc, același juriu a ales câștigător filmul „1 NOIEMBRIE”, Marea Britanie, 2019, în regia lui Charlie Manton.

Există și o mențiune specială la Film Studențesc, filmul „COMPLICAT”, regizat de Olesya Yakovleva (Rusia, 2019).

La categoriile Lungmetraj și Documentar, juriul alcătuit din Laura Baron, George Kalomenopoulos, Mihai Dragolea și Miluță Flueraș a desemnat câștigătoare filmele: „ZIUA DE CIOCOLATĂ”, Polonia, 2018, regizat de Jacek Piotr Blawut (la prima categorie), respectiv „ACASĂ”, România, 2020, regizat de Radu Ciorniciuc, – la cea de-a doua.

„Am constatat că și un festival de film online are avantajele lui. În primul rând, am stat toți acasă și am putut vedea toate filmele, ceea ce la festival nu am apucat. Doi: festivalul și-a făcut mulți prieteni. Nu doar oameni din Buzău au văzut filmele, ele au putut fi văzute  pe tot teritoriul țării și cred că baza de fani a festivalului  s-a mărit. Trei: cred că festivalul poate funcționa ca model pentru multe alte orașe din România, pentru că este important să oferi oamenilor ocazia să vadă filme bune, să oferi tinerilor lucruri de calitate, să le oferi modele. Cred că Festivalul BUZZ asta a făcut”, a scris actrița Maria Obretin pe pagina de Facebook a festivalului.

Festivalul Internațional de Film Buzău – BUZZ, festival dedicat filmului european, a fost organizat de Asociația Culturall, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și susținut de Centrul Național al Cinematografiei, având ca parteneri  Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, Teatrul „George Ciprian” Buzău, Muzeul Județean de Istorie Buzău și Dopamine Photo Studio.

Cinefilii s-au putut bucura, timp e aproape o săptămână, de filme românești și europene pe toate gusturile, având în fiecare zi la dispoziție minimum patru filme. Acestea au putut fi urmărite timp de 24 de ore pe platforma Vimeo (cu excepția filmelor din competiție, care au fost disponibile timp de 48 de ore), linkurile de vizionare fiind disponibile pe pagina de Facebook BUZZ IFF, dar și pe site-ul buzz-iff.com. Toate titlurile au putut fi urmărite gratuit. Majoritatea filmelor din competiție au fost difuzate în premieră în România.

 

loading...
error: Content is protected !!