Sănătate

Au fost deblocate peste 2.000 de posturi din Sănătate şi Asistenţă Socială

Guvernul a aprobat, joi, prin memorandum, organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea unor posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate şi asistenţă socială din cadrul instituţiilor publice locale. Astfel, prin acest memorandum, peste 2.000 de posturi vacante sau temporar vacante din cadrul instituţiilor publice locale vor putea fi ocupate prin concurs sau examen. Este vorba despre posturi vacantate în cursul anului 2023. A fost aprobată ocuparea tuturor celor 599 de posturi de medici solicitate.

„Guvernul României, Ministerul Dezvoltǎrii, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi Ministerul Sănătăţii se preocupǎ de asigurarea resursei umane în special în spitalele din subordinea administraţiei locale. Guvernul României a aprobat prin Memorandum organizarea de concurs pentru ocuparea a 2.226 de posturi în unităţile sanitare din subordinea autorităţilor locale”, a transmis ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Acesta prezintă detaliat lista cu posturile, respectiv:

  • 706 posturi de medici;
  • 746 posturi de asistenţi medicali;
  • 470 posturi de personal medical auxiliar;
  • 75 de posturi pentru TESA;
  • 45 de posturi pentru personalul de specialitate medico-sanitar;
  • alte posturi.

În cazul posturilor de asistent medical, a fost aprobată ocuparea prin concurs sau examen a jumătate din numărul celor solicitate, iar pentru personal de specialitate medico-sanitar cu studii superioare (de pildă asistent social, farmacist, biolog etc), pentru categoriile de personal cu studii medii (registrator medical, statistician medical) şi pentru personalul sanitar auxiliar (îngrijitoare, brancandier) au fost aprobate 30% din numărul posturilor solicitate, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

Este a doua decizie de deblocare a posturilor în sectorul sanitar şi al asistenţei social luate de Guvern de la începutul anului. În şedinţa din 11 ianuarie, au fost adoptate de Guvern două memorandumuri, unul propus de Ministerul Sănătăţii pentru spitale din subordinea ministerului, respectiv, unul propus de Ministerul Dezvoltării pentru spitale aflate în subordinea autorităţilor locale.

În total, a fost aprobată scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi, cu următoarea precizare: toate posturile de medic solicitate atât de către Ministerul Sănătăţii, cât şi de către Ministerul Dezvoltării, au fost şi atunci aprobate, în total peste 2.500 de posturi de medic în spitalele din România.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker