joi, 02 iulie 2020

Atleta Marina Baboi, trei titluri balcanice U20 la Istanbul!

Medaliile de aur din Turcia, primele internaționale pentru SCM Gloria

Concurs magnific făcut de atleta Marina Andreea Baboi la Campionatele Balcanice U20 desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute Istanbul, concurs ce a reunit la start peste 400 de sportivi din 16 țări. Marina, legitimată de la începutul acestei luni la SCM Gloria Buzău, eleva profesoarei Doina Voinea, a luat startul în nu mai puțin de trei probe, toate de sprint: 100 de metri, 200 de metri și ștafeta de 4 x 100 de metri, reușind performanța de a le câștiga pe toate trei. Atleta buzoiană, care și-a confirmat încă o dată supremația în sprintul juvenil balcanic, a mai bifat o “ispravă” de acest gen anul trecut, la Pitești, în cadrul aceleiași competiții balcanice, unde reușea o triplă de aur de senzație, învingând, de asemenea, în toate cursele de sprint în care a luat startul!

Totodată, în 2017-2018, anii în care a concurat la categoria de vârstă sub 20 de ani, Marina Baboi a reușit o performanță senzațională în cadrul Campionatelor Balcanice U20, câștigând opt medalii de aur, impunându-se în absolut toate cursele de sprint: 60 de metri, 100 de metri, 200 de metri și ștafeta de 4 x 100 de metri. În plus, a stabilit și două recorduri ale Campionatelor în cursele de 60 metri indoor.

Palmaresul Marinei cuprinde acum 14 medalii balcanice, din care 11 de aur, ultimele trei, de la Istanbul, fiind primele medalii internaționale din vitrina clubului SCM Gloria!

Luna viitoare, Mondialele U20 din Finlanda

Pentru Marina Baboi urmează încă o lună de foc, cu participări succesive la finala Campionatului național de juniori 1 de la Pitești (30 iunie – 1 iulie), Campionatul mondial U20 de la Tampere, Finlanda (10 -15 iulie), Cam­pionatul balcanic de seniori de la Stara-Zagora, Bulgaria (21 – 22 iulie) și finala Campionatului național de seniori și tineret de la Pitești (26– 7 iulie).

loading...
error: Content is protected !!