Actualitate

Ateliere de olărit pentru 100 de copii din grupuri vulnerabile

100 de copii și tineri din grupuri vulnerabile vor beneficia în cadrul Școlii de Olărit de la Colți de ateliere creative de olărit și intervenții de tip terapie ocupațională/terapie prin artă cu impact benefic asupra dezvoltării creativității și expresivității, creșterii încrederii și stimei de sine și o mai bună integrare socială. Mai mult decât două persoane aflate în situații vulnerabile în ceea ce privește găsirea unui loc de muncă vor fi angajate la Școlii de Olărit de la Colți cu forme legale și formate profesional ca asistent de olar/olar, anunță reprezentanții Aluniș Art Center.

Aici se vor organiza și o serie de expoziții cu acces liber pentru public în vederea stimulării interesului pentru arta locală, promovarea ceramicii buzoiene ca brand local și facilitarea accesului comunității locale la activități creative și evenimente culturale.

Proiectul este derulat de Asociația Centrul de Artă Aluniș și finanțat prin programul In Stare de Bine , susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Articole similare