ActualitateCultură

Atelier de „eco-printing”, la Muzeul de Etnografie „Vergu Mănăilă”

Sâmbătă, 25 iunie, la Muzeul de Etnografie „Vergu Mănăilă” din strada Războieni, nr. 8, muninicipiul Buzău, va avea loc un atelier de „eco-printing” și de vopsit cu plante tinctoriale.

Este vorba despre un workshop, realizat cu prilejul „Zilei Universale a Iei”, în care participanții au ocazia să afle informații despre tehnica „eco-printing” – imprimarea plantelor pe materiale textile-, și despre meșteșugul vopsitului cu plante tinctoriale, practicat în lumea rurală de odinioară. Totodată, fiecare participant va putea decora o piesă textilă, folosind tehnica „eco-printing”, și va asista la un moment demonstrativ de vopsit cu plante tinctoriale.

Coordonatoarea atelierului este doamna conf. univ. dr. Daniela Frumușeanu, de la Facultatea de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Arte București, asistată de artiștii vizuali Dana Dincă și Ramona Șercăianu.

Activitatea este integrată în programul școlii de vară „O călătorie prin lumea vacanței”, organizată de Școala Gimnazială „George Emil Palade” Buzău, în perioada 13 iunie – 25 iunie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare