vineri, 16 aprilie 2021

Astăzi, campanie de conștientizare a Asociației Help Autism

În România trăiesc peste 30.000 de persoane cu autism, iar nevoile lor sunt acoperite aproape în exclusivitate de familii și de asociațiile non-profit. În fiecare an, 1.000 de copii sunt diagnosticați cu autism, tulburarea de spectru autism fiind cea mai răspândită tulburare a copilăriei.

Asociația Help Autism demarează Campania de conștientizare „Un dar necesar” cu ocazia zilei de 2 aprilie-Ziua Internațională a Conștientizării Autismului. Astfel, clădirile simbol din șase orașe din țară vor fi iluminate în albastru, culoarea autismului, pentru a atrage atenția asupra problematicii la nivel național. În cadrul proiectului „Noaptea Albastră a Autismului” se iluminează în albastru clădiri din București, Sibiu, Brașov, Iași, Alba-Iulia și Bistrița. Campania se desfășoară în grădinițe și școli, acolo unde sunt organizate ore de lectură pentru a încuraja înțelegerea și acceptarea colegilor cu autism, companiile preiau iluminarea în digital și organizează acțiuni pentru angajați și clienți, artiștii invită publicul iubitor de cultură și muzică să susțină programe de terapie, iar ONG-urile vor organiza diferite acțiuni în centrele lor și invită românii să facă propriile daruri necesare copiilor, adolescenților și adulților cu autism.

Persoanele care vor să se implice în această campanie trebuie să știe că pot ajuta prin iluminarea clădirii în albastru sau folosirea filtrului „Un dar necesar” pentru site pentru a ilumina pagina web. Și cei care își petrec mult timp pe rețelele sociale pot ajuta prin folosirea ramei „Un dar necesar” pentru poza de profil de pe Facebook, sau poate folosi poza de cover sau vizualulu general pentru a posta pe pagina de Facebook.

Pe lângă atenție, persoanele cu autism au nevoie și de susținere. Cei care vor să susțină în mod direct persoanele cu autism din Asociația Help Autism pot face acest lucru prin completarea online a formularului 230, în urma căruia redirecționează 3,5% din impozitul lor pe venit sau pot trimite un SMS cu textul HELP la 8844 și donează lunar 2 euro.

Pentru a face publică susținerea Asociației Help Net, cei interesați pot prelua vizualul campaniei pe rețelele de socializare, împreună cu mesajul: „Azi am făcut #UnDarNecesar pentru Help Autism. Atenția, înțelegerea, susținerea și acceptarea sunt cele mai de preț daruri. Hai să le oferim împreună persoanelor neurodiverse. #undarnecesar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...