marți, 26 mai 2020

Apocalipsa după Ion Vasile

Doctoru' Ion Vasile a reuşit, până la scoaterea cu forţa de la conducerea PSD de către Victor Ponta, să domine viaţa politică şi economică a judeţului Buzău – aşa cum probabil o făceau primii secretari PCR înainte de 1990 şi aşa cum probabil nu o va mai putea face nimeni după dumnealui.

În timp ce la "Revoluţie" ţăranii buzoieni "împărţeau" animalele din C.A.P-uri, iar cei care n-au mai prins nimic au dus acasă ţiglele…

Doctoru' Ion Vasile a reuşit, până la scoaterea cu forţa de la conducerea PSD de către Victor Ponta, să domine viaţa politică şi economică a judeţului Buzău – aşa cum probabil o făceau primii secretari PCR înainte de 1990 şi aşa cum probabil nu o va mai putea face nimeni după dumnealui.

            În timp ce la "Revoluţie" ţăranii buzoieni "împărţeau" animalele din C.A.P-uri, iar cei care n-au mai prins nimic au dus acasă ţiglele, ferestrele şi cărămizile grajdurilor, iar cei mai avantajaţi luau ţevile de aluminiu pentru irigaţii, ceilalţi români adevăraţi din Buzău "căscau" gura în Piaţa Dacia la ce făcea Ion Vasile şi un mic grup care ocupaseră biroul primului secretar Cotoi – actualul birou al domnului Boşcodeală.

            Aşa cum se ştie, Revoluţia buzoiană a început la 22 Decembrie, după fuga lui Ceauşescu, iar micul grup condus de Ion Vasile nu avea de făcut mai nimic în biroul lui Simion Cotoi.

            Pe parcursul celor peste 20 de ani trecuţi de atunci, micul grup a devenit nucleul dur al conducerii politice la nivelul Buzăului, conducând oraşul până în ziua de astăzi, iar vreo 500 de oameni din cei din piaţă şi din marile fabrici ale Buzăului, care luaseră arme din magaziile gărzilor patriotice aflate în incinte şi priveau revoluţia la televizoarele color ale directorilor sau secretarilor de partid, au devenit revoluţionari cu merite deosebite, deoarece – nu-i aşa? – au participat la Revoluţia Română!

            Nu vorbesc din poveşti!

            Am trăit acele zile, atât la "Metalurgica", unde chiar am fost ales preşedinte al "Comitetului Salvării…", cât şi la podul Mărăcineni, unde am condus un grup de muncitori din secţia mea, înarmându-ne cu arme şi cartuşe din depozitul gărzilor patriotice aflat în fabrică şi "am apărat" Bucureştiul de tancurile care trebuiau să-l atace dinspre Rm. Sărat şi care nu au mai trecut niciodată!

            Nu am înţeles şi nu am putut înţelege de ce trebuie să plătim "revoluţionarilor" lui Ion Vasile si ai lui Ioniţă?

            Într-un fel sau altul, toţi buzoienii au făcut ce au făcut şi ei, adică au ieşit în Piaţa Dacia sau pe la porţi sau au privit la televizorul de acasă, de la fabrică sau de la Palatul Comunal scenariul condus de la centru de omul "curat şi sărac" Ion Iliescu!

            Preţul permanent plătit "revoluţionarilor"(în bani, privilegii sau în a fi conduşi politic de către ei) cred că este un preţ al prostiei, al ignoranţei şi al nepăsării noastre şi, nu în ultimul rând, un preţ al fricii faţă de scandal – scandalul făcut de mai bine de 20 de ani atât de Ion Vasile, indiferent pe ce poziţie a fost, cât şi de restul "revoluţionarilor" plătiţi, din "barca"lui sau din "barca" cealaltă.

            Într-un excelent articol publicat ieri în ziarul "Opinia", preotul Paul Negoiţă vorbea despre români, cum că avem slăbiciunea aşteptării.          

Aşa este!

            Şi întotdeauna măsurile legate de istoria noastră, chiar locală, trebuie să le ia alţii!

            Apocalipsa (sau Apocalips) este o parte a Noului Testament în care se înfăţişează în chip alegoric sfârşitul lumii.

            Ce va fi după epoca Ion Vasile  care a fost brusc oprită de decizia lui Victor Ponta, anul trecut?

            Linişte? Nu!

            Va fi o altă epocă. Şi vom putea să alegem, pentru că este democraţie!

            Fie îl vom alege în 2012 direct, pe Ion Vasile, care de curând a încălecat calul "alb" al generalului Gabriel Oprea, adică de preşedinte al U.N.P.R Buzău, fie vom alege partidul domnului Boşcodeală, care este condus minut cu minut de către fosta primă linie de "revoluţionari" a lui Ion Vasile, coordonată de actualul viceprimar Marcel Ciolacu.

            Deci, să nu ne întristăm, ci "să ne bucurăm şi să …. aşteptăm", pentru că după "Apocalipsa după Ion Vasile" urmează "Fericirea … tot cu Ion Vasile sau cu spiritul său"!

Constantin TOMA este

Inginer şi Preşedintele Fondator al GRUP ROMET

 

loading...
error: Content is protected !!