Actualitate

Angajații Casei de Pensii strâng semnături pentru grevă generală

Angajaţii Casei Judeţene de Pensii (CJP) Buzău au anunţat vineri, în cea de-a doua zi de proteste, că au demarat o campanie de strângere de semnături astfel încât la finalul lunii noiembrie să declanşeze o grevă de avertisment urmată de blocarea întregii activităţi, scrie „Agerpres”.

Cei aproximativ 60 de angajaţi ai CJP au desfăşurat vineri un nou „protest spontan”, prin care încearcă să atragă atenţia vizavi de nivelul scăzut al salariilor, care a rămas neschimbat din anul 2018. „Angajaţii CJP Buzău continuă seria protestelor, este a doua zi în care organizăm un protest spontan timp de o oră, respectiv între orele 10.00 și 11.00. Continuăm să ne strigăm nemulţumirile legate de nivelul salariilor care au rămas aceleaşi din anul 2018. Strângem semnături atât din partea membrilor de sindicat cât şi din partea celorlalţi angajaţi care nu sunt membri afiliaţi în vederea declanşării unei greve de avertisment în data de 22 noiembrie, respectiv pentru declanşarea unei greve generale începând cu data de 27 noiembrie”, a declarat pentru „Agerpres” Denisa Irimia, membru al Sindicatului naţional al instituţiilor din Ministerul Muncii.

Potrivit sindicaliştilor, greva generală ar echivala cu blocarea întregii activităţi: „Noi nu ne dorim prin aceste nemulţumiri să afectăm beneficiarii noştri mai ales că vorbim despre vârstnici în special, vrem ca solicitările lor să fie cât mai repede soluţionate şi să nu îi punem pe drumuri însă dacă vom ajunge la greva generală se va merge cel mai probabil, în funcţie şi de deciziile de la nivel central luate de către sindicat, chiar şi la o blocare a activităţii”, a mai precizat Denisa Irimia.

Articole similare