miercuri, 05 august 2020

Andreea Runceanu, Vasile Calofir și Laurențiu Cazan își spun poveștile de viață în fața publicului buzoian

Trei artiști celebri născuți în Buzău vor veni în fața publicul buzoian, în sesiunea de toamna-iarnă a Conferințelor Bookland Evolution. Mai exact, pe 17 octombrie, pe scena Teatrului „George Ciprian”, în intervalul orar 10,00-14,00 sunt invitați să vorbească despre povestea vieții lor actorul Vasile Calofir, violonista Andreea Runceanu (lidera trupei Amadeus) și muzicianul Laurențiu Cazan.

„Să știe că nu li se cuvine nicidecum totul”

Andreea, verișoara regretatei Mihaela Runceanu, a declarat organizatorilor  Bookland că a avut norocul să vina pe lume într-o familie de muzicieni, primul ei contact cu muzică întâmplându-se la bunici, într-un sat autentic românesc de pe Valea Buzăului. „Toată copilăria mea a avut muzică pe fundal; de atu­nci am știut că acesta va fi drumul meu. Vreau să le transmit tinerilor de la Conferințele BookLand Evolution să râdă cu poftă, să iubească natura, să stea cu ochii larg deschiși și să-și ascută toate simțurile, să știe să fie un bun prieten, să știe să spună <Iartă-mă> și <Mulțumesc>, să aibă răbdare, să știe că nu li se cuvine nicidecum totul, dar că pot avea totul dacă luptă pentru ce-și doresc, să nu renunțe la visele lor și să-și dea voie să și greșească!”, a declarat Andreea Runceanu.

Tot de Mihaela Runceanu îl leagă foarte multe amintiri și pe artistul buzoian Laurențiu Cazan, cel care îi va completa povestirile Andreei pe scenă teatrului buzoian, în cadrul conferințelor Bookland.

„Am studiat foarte mult și o fac și în prezent”

„Deși sunt un autodidact, mie niște profesori extraordinari mi-au dat primele lecții de viață. Am studiat foarte mult și o fac și în prezent fiindcă – pentru a evolua – trebuie să devenim propriul nostru dascăl. E adevărat că artistul este mai sensibil, ceea ce-l face să perceapă lumea mai profund, cu iubire și respect față de semeni. Sensibilitatea stă la baza inspirației, a creativității artistului: a fi sensibil înseamnă că ești un om care vibrezi. Să nu faci greșeală de a îți ignoră propriul tău potențial. În această aglomerație de singurătăți ai grijă să nu te pierzi pe ține însăți/ însuți”, a declarat Laurențiu Cazan organizatorilor Bookland.

Cei trei, alături de alți buzoieni din diferite alte domenii de activitate, au acceptat invitația Bookland, pentru că milioane de tineri se confruntă azi cu cele două lumi paralele: online și offline. Așa că ei sunt ușor dezorientați și nu știu încotro să o ia, deoarece la întrebările lor, de multe ori, răspunsurile corecte nu vin nici măcar din partea celor apro­piați. Drept pentru care o soluție ar putea veni în cadrul acestor conferințe, unde au ocazia să stea de vorbă cu persoane care au reușit să-și îndeplinească visul, iar aceste întâlniri inspiraționale sunt facilitate de 6 ani încoace de către Conferințele BookLand Evolution.

loading...
error: Content is protected !!