vineri, 16 aprilie 2021

Ambulanta Buzau, tot mai solicitata în zonele în care s-au desfiintat spitale

  • În multe situatii, este vorba de zone greu accesibile, cadrele medicale parcurgând pe jos si peste 3 km pâna la pacienti

În ultima perioada, Serviciul Judetean de Ambulanta Buzau se confrunta cu o serie de dificultati suplimentare, determinate de  recentele desfiintari ale spitalelor de la Patârlagele, Pârscov si Vintila-Voda.
Efectele acestei masuri aplicate de la 1 aprilie sunt resimtite si de personalul Ambulantei, care este nevoit sa raspunda  unor solicitari suplimentare venite de la pacientii din zonele ramase fara spital si care pâna acum apelau pentru diverse probleme de sanatate la serviciile medicale oferite de unitatile sanitare care si-au închis recent  portile.

“Problema cea mai grea este cea referitoare la distantele mari pe care trebuie sa le parcurga ambulanta pâna la pacientii care o solicita. Este vorba si despre zone în care se ajunge foarte greu, iar atunci când sunt doua-trei urgente în aceste locuri, ambulanta ramâne blocata pentru 12 ore”.

Activitate îngreunata si de apeluri false

De asemenea, sunt frecvente situatiile când echipajele de interventie, pentru a ajunge sa preia pacientii, sunt nevoite sa parcurga si peste 3 km pe jos, în conditiile în care accesul masinilor este imposibil.
Într-o astfel de zona în care nu se poate patrunde cu masina a fost chemata de urgenta o echipa de pe ambulanta, în final efortul cadrelor medicale si timpul alocat acestui caz care se anunta grav fiind în zadar, pentru ca totul s-a dovedit o gluma proasta, facuta de niste indivizi fara discernamânt.
Numai în ultima perioada au fost înregistrate doua asemenea apeluri false, care au pus cadrele medicale pe drumuri, în detrimentul altor cazuri care aveau cu adevarat nevoie de servicii medicale de urgenta.
Tot la capitolul dificultati cu care se confrunta personalul Ambulantei Buzau se numara si situatiile, care nu mai contenesc, referitoare la alcoolicii pe care cadrele medicale îi aduna zilnic de pe strazi, unde esueaza rapusi de bautura în exces. De multe ori, se întâmpla ca pacientii etilici culesi de pe strazi   sa fie de fapt “clienti” cu state vechi ai echipajelor de interventie si  care, odata externati, îsi reiau obiceiul de a bea peste masura, ajungând din nou în grija personalului de pe Ambulanta.

 

loading...