marți, 26 mai 2020

Amadeus, pentru prima dată în concert la Buzău

„De la început am îndrăznit să fim ALTFEL, iar voi ne-aţi susţinut. Vă mulţumim!”, este mesajul pe care fetele de la Amadeus îl transmit înaintea primului concert organizat la Buzău. Trupa din care fac parte buzoiencele Andreea Runceanu şi Patricia Cimpoiaşu, impresariate de buzoianul Xenti Runceanu, va cânta pe 21 aprilie, de la ora 20,00, în club No Limit.

Devenit unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai muzicii româneşti pe plan internaţional, grupul Amadeus a fost înfiinţat în anul 2000, la iniţiativa lui Adrian Ordean, iar după încheierea colaborării cu celebrul compozitor, trupa este condusă de Andreea Runceanu, nepoata Mihaelei Runceanu şi sora lui Xenti Runceanu.   

„La ultimul ei (n.r., Mihaelei Runceanu) concert, de la Sala Palatului, m-a luat în braţe şi mi-a zis să nu o uit niciodată şi să nu renunţ la vioară. I-am promis şi că voi fi artistă, aşa cum dorea ea”, a declarant Andreea.  Şi s-a ţinut de cuvânt. La aproape 30 de ani de la dispariţia mătuşii sale, Andreea e violonistă, iar trupa Amadeus a concertat la evenimente de gală din toată lumea: în concertul lui Richard Clayderman, la World Economic Forum în Elveţia, la Cannes, în Quatar, la gala Dior de la Monte Carlo etc.

800 de spectacole în 18 ani

Aşadar, 21 aprilie este data din calendar pe care cu siguranţă buzoienii trebuie să o ­rezer­ve unui concert de înaltă ţinută muzicală şi profesională, pentru că Amadeus reprezintă astăzi unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai muzicii româneşti pe plan internaţional. Pentru prima dată la Buzău, trupa Amadeus va veni în formulă completă şi promite un concert pe care nu îl veţi uita prea curând. Combinând genuri muzicale aparent incompatibile, Andreea Runceanu (vioară/voce), Bianca Gavrilescu (vioară/backing vocal), Patricia Cimpoiaşu (violoncel/backing vocal) şi Laura Lăzărescu (vocal/pian) au reuşit să spargă tiparele şi să devină una dintre cele mai originale trupe din lume. Cvartetul Amadeus reprezintă unul din cele mai trainice şi mai apreciate proiecte muzicale de calitate din România. Cu un sunet modern şi rafinat, evoluând într-un show cu adevărat electric, au cucerit mai întâi publicul din România şi foarte repede apoi pe cel internaţional. În cei 18 ani de experienţă, Amadeus a susţinut peste 800 de spectacole în ţară şi peste hotare.

Din anul 2014, special pentru noul spectacol-concept „Amadeus -The SHOW”, trupa şi-a extins formula, cele patru artiste fiind acum completate de instrumentişti alături de care pun în scenă concerte live unice în România, concepute prin reprezentaţii de voce, vioară, violoncel, pian, tobe şi percuţie. Totul, pentru un show plin de emoţie dar, în acelaşi timp, plin de energie.

Preţurile biletelor la concertul de la Buzău sunt:  70 lei (categoria I), 50 de lei (categoria II), şi 25 lei (pentru elevi). Pentru bilete şi rezervări sunaţi la telefon 0723.429.264.

loading...
error: Content is protected !!