marți, 24 noiembrie 2020

Alexandru Papadopol, mentor pentru membrii Trupei 3,14 din Hasdeu

Parcul Tineretului găzduiește în perioada 5-9 august Festivalul ­Națio­nal de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, ocazie cu care în Școala din Parc va poposi și celebrul actor Alexandru Papadopol. Prezența festivalului în Buzău se datorează Trupei 3,14 a Colegiului Hasdeu care s-a calificat anul acesta în concurs. Din cauza pandemiei, organizatorii au hotărât ca festivalul să se desfășoare simultan în nouă orașe, orașe din care provin trupele calificate în competiție.

Ajuns la ediția cu numărul 15, proiectul de educație non-formală prin artă are și anul acesta mentori invitați care vor petrece două zile alături de trupele de teatru din fiecare oraș. Ultima zi de ateliere se va desfășura în prezența lor, iar ziua următoare va fi destinată lucrului cu trupa.

„În nouă orașe din România, cele ale trupelor calificate, copiii vor fi pregătiți de actori, coregrafi, dansatori profesioniști. La Buzău, cei din Trupa 3,14 și colegii lor vor lucra cu traineri unul și unul. Și în cele mai bune condiții posibile în acest moment – mulțumim pentru sprijin, Școala din Parc!”, a precizat pe pagina sa de Facebook profesorul Dănuț Solcan, fondatorul Trupei 3,14.

Membrii Trupei 3,14, pot participa la festival, în mod individual, alături de alți 15 tineri buzoieni. Este o ocazie unică de a lucra alături de un trainer de teatru, unul de dans și un mentor: Gabi Constantin, Vava Ștefănescu și Alexandru Papadopol.

loading...
error: Content is protected !!